Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum partnerschool Pre-University Twente

Vanaf 1 juni 2016 mag Scholengemeenschap Marianum zich partnerschool noemen van het Pre-University programma van de Twente Universiteit in Enschede. Hierdoor stelt Marianum haar vwo-leerlingen in staat deel te nemen aan uiteenlopende masterclasses binnen het gamma en exact vakgebied. Dit begint al in leerjaar 1 en loopt door tot een speciaal honours-programma voor de leerjaren 5 en 6. Alle vwo-leerlingen mogen zich aanmelden voor de masterclasses. Aan het honours-programma gaat een selectieprocedure vooraf.

Het honours-programma bestaat uit drie modules academische vorming en twee modules die de leerlingen zelf kiezen uit een breed aanbod van onderwerpen. Het laatste half jaar van het honours-programma voeren de deelnemers een eigen onderzoek uit, met begeleiding vanuit de universiteit. Dit onderzoek mag op school als profielwerkstuk worden ingediend. Alle deelnemers, zowel van de masterclasses als het honours-programma, krijgen een certificaat van deelname en doen vooral veel academische ervaring op die ze goed kunnen gebruiken bij de (oriëntatie op de) keuze van een vervolgstudie.

Vanwege het partnerschap beschikt Marianum over een vast aantal plaatsen per leerjaar bij de masterclasses en het honours-traject. Hierdoor krijgen meer excellente leerlingen de kans aan een masterclass of honours-traject deel te nemen.

De andere scholen die zich als partner aan het UT-programma hebben verbonden zijn het Bataafs Lyceum in Hengelo, Carmelcollege Salland, het Bonhoeffer College in Enschede, het Assink Lyceum, de Waerdenborch in Holten, Canisius Almelo, Het Erasmus Almelo, Het Stedelijk Lyceum Enschede, Het Noordik Almelo, Lyceum de Grundel Hengelo, Pius X College Almelo, Twents Carmelcollege Oldenzaal, Twickel College Hengelo en het Ulenhofcollege Doetinchem.

Contactpersoon Pre-University Marianum is Yvonne Bouw (y.bouw@marianum.nl).