Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Meldpunt voor leerlingen

De schooltijd staat in het teken van ontwikkelen, ontdekken en leren, waarbij iedereen een prettig gevoel heeft en zich veilig voelt. Dit geldt ook bij ons op school. En die veiligheid geldt voor zowel onze leerlingen als onze medewerkers.

Sociale veiligheid
Vanuit de missie, passie en pedagogische opdracht van Marianum geven wij vorm aan een ondersteuningsstructuur, waarin we zichtbare en onzichtbare middelen inzetten om de sociale veiligheid binnen onze school te waarborgen.

Oog voor leerlingen
Dit is onder meer te merken aan de individuele aandacht van de mentor en vakdocent voor de leerling en de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon waar leerlingen met hun verhaal terecht kunnen. Daarnaast worden er elk jaar enquêtes afgenomen onder de leerlingen over de ervaren sociale veiligheid op school, waar vervolgens actie op wordt ondernomen. En daarbij hebben we oog voor alle leerlingen. Geen één uitgezonderd.

Onveilig gevoel – meldpunt
Soms kan het toch voorkomen dat leerlingen, op welke manier dan ook, zich onveilig voelen of zich zorgen maken hierover. Is dit het geval? Dan is de mentor het eerste aanspreekpunt. De mentor kan vragen beantwoorden of hulp bieden als leerlingen er zelf niet uitkomen. Mocht dit door omstandigheden toch niet lukken, dan heeft Marianum een meldpunt gemaakt. Hier kunnen leerlingen melding doen als ze bijvoorbeeld gepest worden of zich onveilig voelen op school.

Link naar Meldpunt

meldpunt

Voel jij je onveilig of maak je je daar zorgen over en kom je er met je mentor niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via deze link (of via bovenstaande afbeelding). Wij beoordelen wie en welke aanpak het beste past in jouw situatie. De contactpersoon neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.