Avondakademie

AVONDAKADEMIE MARIANUM

of

WAT HEBBEN VAMPIEREN MET ROMANTIEK TE MAKEN?

De Stichting Avondakademie Marianum begint aan haar 42e cursusjaar! Zij wil op een gezellige en ontspannen manier uw algemene kennis uitbreiden. Uw vooropleiding is niet van belang om deze cursus interessant te vinden en te kunnen volgen. Zij biedt u een driejarige cursus aan, waarin u wegwijs wordt gemaakt in een aantal politieke, maatschappelijke en culturele onderwerpen uit onze samenleving.

De cursus wordt in het hoofdgebouw in Groenlo gegeven door leraren van het Marianum en van elders. Met ongeveer 30 cursisten per klas bent u, op dinsdagavond, van 19.30u tot 22.20u, gedurende drie lessen van 50 minuten, bezig met luisteren, aantekeningen maken, discussiëren en vragen stellen. Er is geen huiswerk, wel na het eerste lesuur een koffiepauze. En als u na drie jaar, veel kennis rijker, met spijt constateert dat de cursus voorbij is, ontvangt u, zonder eindexamen, een certificaat van de Avondakademie.

De vakken die op het rooster staan, zijn deels afkomstig uit het lesprogramma van de leerlingen: algemene economie, biologie, kunst- en cultuurgeschiedenis, sociale geografie, algemene natuurwetenschappen, maatschappelijke stromingen, maar ook: pedagogie, theologie en filosofie.

Wilt u meer weten over ons nieuwe belastingstelsel, over de spelregels van het beleggen, of waarom men in de Middeleeuwen zulke grote kerken bouwde, dan moet u beslist intekenen. Om het geld hoeft u het niet te laten: Het cursusgeld bedraagt € 125 per persoon of  € 210 per echtpaar per cursusjaar.

Een cursusjaar heeft 21 gezellige en boeiende dinsdagavonden. We beginnen 25 september. Vanzelfsprekend hebben ook wij herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie. Het cursusjaar wordt 19 maart 2019 afgesloten.

Meer informatie? Neem contact op met de heer Peter Müller, telefoon 0544-463045.

U kunt zich bij voorkeur m.b.v. het aanmeldingsformulier schriftelijk aanmelden via de mail (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres): pjamueller at gmail.com of Stichting Avondakademie Marianum, t.a.v. de heer P. Müller, Zilversmid 7, 7141 PH Groenlo.

U vindt het aanmeldingsformulier hier op de site, net als het rooster en een namenlijst van docenten en bestuursleden.

Ouders van leerlingen hebben tot 1 september voorrang bij de aanmelding.

Mocht u zich afvragen, of de Avondakademie wel iets voor u is, misschien helpen u deze opmerkingen uit de evaluaties van de derdejaars cursisten over de streep:

* De leerstof wordt met zeer veel enthousiasme en kennis gebracht.

* Gezellige les waarin je gedwongen wordt over bepaalde zaken goed na te denken.

* De lesstof maakt discussies los.

* Alle lessen waren boeiend en lokten uit tot discussie en gedachtewisseling. Als klas was je erbij betrokken.

* Ik vind het interessant om met elkaar in discussie te gaan over bepaalde stellingen, om te weten hoe iemand anders er tegenaan kijkt.

* Een vak dat niet mijn voorkeur had, werd interessant.

* Mijn verwachting was tamelijk negatief, ik ben nu heel enthousiast over filosofie. Bij aanvang had ik een ongegrond vooroordeel tegen filosofie. Inmiddels heb ik een aantal

 

Aanmeldingsformulier Avondakademie

Lijst van docenten en bestuur

ROOSTER 2018-2019