De Huiskamer

Bij Marianum in Lichtenvoorde en Groenlo kunnen leerlingen terecht in De Huiskamer. Een plek in de school voor jongeren die op zoek zijn naar een rustige plek om huiswerk te maken, ideeën in te brengen, vragen te stellen of om gewoon te chillen met andere leerlingen. ‘De Huiskamer’ is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Oost Gelre, Mazzel Jongerenwerk Oost Gelre en Marianum.

De Huiskamer is een veilige en gezellige plek voor jongeren die op zoek zijn naar extra ondersteuning, rust en een plek waar ze in een veilige omgeving een (vertrouwelijk) gesprek kunnen voeren. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die door omstandigheden thuis moeilijk huiswerk kunnen maken, die mantelzorger zijn en daar even uit willen of dat jongeren die op zichzelf aangewezen zijn door scheiding van ouders. Ook kan het zijn dat ze een goed idee hebben en ze geen plek kennen om dit te delen.

Naast dat De Huiskamer een gezellige plek is, kunnen leerlingen op de woensdagen deelnemen aan verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen, kunst en cultuur en persoonlijke ontwikkeling.

Praktische informatie
De Huiskamer in Lichtenvoorde is te vinden op de eerste verdieping in gebouw 3 (dr. Ariënsstraat 3) en is alleen bedoeld voor leerlingen uit de onderbouw. Voor leerlingen uit de bovenbouw wordt dit jaar op korte termijn wat anders georganiseerd. Dit kan zijn een samenwerking met cultureel centrum Den Diek of de ontwikkeling van mobiele hangplekken. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit zo snel mogelijk laten weten. De openingstijden zijn:

  • Maandag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
  • Dinsdag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
  • Woensdag van 14.00 – 17.00 uur – activiteit
  • Donderdag van 12.00 – 16.00 uur – inloop

De Huiskamer in Groenlo is te vinden in kamer 665 (tegenover de Studielounge) en is bedoeld voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw. De openingstijden:

  • Maandag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
  • Dinsdag van 12.00 – 16.00 uur – inloop
  • Woensdag van 14.00 – 17.00 uur – activiteit