Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

België

België – Brussel

Wanneer?
Data volgen

Begeleiders vanuit Marianum
De namen van de docenten volgen.

Programma
De profielwerkstukreis naar Brussel start op een maandagmorgen op het station te Lievelde. In Arnhem stappen we op de bus naar Brussel Noord waarna we ons per metro naar de jeugdherberg Jacques Brel verplaatsen. Op dinsdag tot en met donderdag wordt het thuis voorbereidde programma per porfielwerkstukgroep zelfstandig uitgevoerd. Er zijn in principe geen programmaonderdelen voor de gehele groep. Wel is het mogelijk om gezamenlijk het Parlementarium tegenover het Europees Parlement te bezoeken, met de geschiedenis over de Europese samenwerking na de Tweede Wereldoorlog.

Brussel biedt vele mogelijkheden om onderzoek te doen: het kosmopolitische karakter van de stad, de complexiteit van de Belgische politiek, de culturele en sociaaleconomische verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië, de rol van de Europese Commissie en het Parlement in de integratie van de Europese samenwerking en nog veel meer.

De vakken aardrijkskunde, maatschappijleer, geschiedenis bieden veel aanknopingspunten voor een interessante en aantrekkelijke studie.

Brussel - website