Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Produceren, Installeren & Energie (PIE)

In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moet je ook zelf maken: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Het kan dan gaan om een electriciteitsnetwerk, een waterleiding of badkamer of een vuurkorf uit metaal. Na een breed basisprogramma kun je je verdiepen in verschillende richtingen zoals de installatietechniek, de elektrotechniek en metaalbewerking, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een breder programma.

Profielmodules
Bij het profiel PIE volg je in de bovenbouw 2 profielmodules. Dit is ook de examenstof voor je centraal schriftelijk en praktisch examen in leerjaar 4. De profielmodules voor PIE heten:

  • Ontwerpen en maken
  • Besturen en Automatiseren

Daarnaast kies je in de bovenbouw 2 keuzevakken. Één in leerjaar 3 en één in leerjaar 4. Je mag wanneer je dit wilt, ook buiten je eigen profiel kiezen.

Als je het profiel PIE volgt, moet je in elk geval ook examen doen in wiskunde en natuurkunde (nask 1). Voor een overzicht van alle vakken, kijk dan in de lessentabel. En voor een overzicht van de profielmodules en de keuzevakken, kijk dan in de vmbo-atlas.

DSC_0558-6