Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Economie & Ondernemen (E&O)

Ben je precies? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? En vind je het leuk om mensen te helpen bij het maken van een keuze? Kies dan voor het profiel Economie & Ondernemen.

Economie & Ondernemen is een breed profiel. In dit profiel maak je kennis met heel veel werkzaamheden en beroepen. Zo leer je verkoopgesprekken voeren, voorraadadministratie bijhouden en zakelijk telefoneren.

Je kunt later in een administratief beroep gaan werken, bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel. Of gaan werken in een winkel of in de mode. Je kunt ook verkoper worden of inkoper, magazijnmedewerker, receptiemedewerker, logistiek medewerker, secretaresse, administratief medewerker, marketingmedewerkers, etaleur….

Profielmodules 
Bij het profiel Economie & Ondernemen volg je in de bovenbouw 2 profielmodules. Dit is ook de examenstof voor je centraal schriftelijk en praktisch examen in leerjaar 4. De profielmodules voor Economie & Ondernemen heten:

  • Commercieel
  • Secretarieel

Keuzevakken 
Daarnaast kies je in de bovenbouw 2 keuzevakken. Één in leerjaar 3 en één in leerjaar 4. Je mag wanneer je dit wilt, ook buiten je eigen profiel kiezen.

Als je het profiel E&O volgt, dan moet je ook examen doen in economie en één van de vakken wiskunde of Duits. Voor een overzicht van alle vakken, kijk dan in de lessentabel. En voor een overzicht van de profielmodules en de keuzevakken, kijk dan in de vmbo-atlas.

DSC_0517-20