Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Zorg & Welzijn (Z&W)

Wil je later een beroep gaan uitoefenen waarin je klaar wilt staan en zorgt voor een ander? Dan kies je voor het profiel Zorg & Welzijn. Je moet natuurlijk wel graag met mensen om willen gaan. Een beetje geduld, goed kunnen luisteren en beschikken over veel doorzettingsvermogen komen ook goed van pas. Heb je dat nog niet zo erg, dan leren we je dat!

Met je diploma Zorg & Welzijn kun je straks een opleiding gaan volgen in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca en facilitaire dienstverlening, in het toerisme, in de sport of in de laboratoriumtechniek.

Profielmodules
Bij het profiel Zorg & Welzijn volg je in de bovenbouw 2 profielmodules. Dit is ook de examenstof voor je centraal schriftelijk en praktisch examen in leerjaar 4. De profielmodules voor Zorg & Welzijn heten:

  • Mens en Omgeving
  • Mens en Activiteit

Keuzevakken
Daarnaast kies je in de bovenbouw 2 keuzevakken. Éen in leerjaar 3 en één in leerjaar 4. Je mag wanneer je dit wilt, ook buiten je eigen profiel kiezen.

Kies je voor het profiel Z&W dan moet je in elk geval ook examen doen in biologie en in één van de volgende vakken: aardrijkskunde, geschiedenis of wiskunde. Voor een overzicht van alle vakken, kijk dan in de lessentabel. En voor een overzicht van de profielmodules en de keuzevakken, kijk dan in de vmbo-atlas.

schoonheidsspecialiste) (Kopie)