Laatste nieuws

28 september 2020
Op maandagochtend 28 september jl. is er een zesde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

25 september 2020

Op vrijdagmiddag 25 september jl. is er een vijfde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

24 september 2020
Op 24 september jl. is er een vierde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

22 september 2020
Op 22 september jl. is er een derde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

 

21 september 2020
Op vrijdagmiddag 18 september jl. aan het einde van de middag werd Marianum door ouders op de hoogte gebracht van de eerste positieve testuitslag van het coronavirus bij een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde.

Op zondag 20 september jl. is er een tweede positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat opnieuw om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde, uit een andere klas.

De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

9 september 2020
Met ingang van 1 juli is de 1,5 meter afstandsregel tussen leerlingen op middelbare scholen losgelaten. Wel geldt nog steeds de 1,5 meter afstandsregel tussen leerling en medewerkers en medewerkers onderling. Scholen moeten zich houden aan de volgende regels:

  • Strikte hygiënemaatregelen van het RIVM
  • Besmettingsgevallen melden bij de GGD
  • Het beperken van het aantal contacten door bijvoorbeeld gespreide pauzes en begintijden
  • Goede check of kinderen coronagerelateerde klachten hebben zodat ze dan thuis blijven

Veiligheid en gezondheid voorop
Voor zowel leerlingen als medewerkers gelden de aanwijzingen van het RIVM. Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Een leerling met klachten vragen wij thuis te blijven en zich te laten testen. De GGD brengt vervolgens een advies uit. Aan de hand van dit advies kan een leerling wel of niet terug naar school. Als u vanwege gezondheidsklachten twijfelt of uw kind naar school kan gaan, respecteren wij dat. Neem dan telefonisch contact op ons algemene telefoonnummer: 0544 477070.

Quarantaine en advies GGD
Soms lijkt het alsof het advies voor quarantaine van de GGD anders is dan de 10 dagen thuisblijven die wij hanteren. Dat komt doordat de GGD onder andere kijkt naar de situatie van de geteste persoon, de aard van de klachten, wanneer er getest is. Dat kan per persoon verschillen. In alle gevallen gaat het advies van de GGD voor. Wij moeten wel op de hoogte zijn dat een leerling in quarantaine zit. Dit kunt u telefonisch melden bij de receptie van school. Afwezigheid door quarantaine wordt dit niet als verzuim gemeld.

Algemene informatie over het coronavirus
Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest

31 augustus 2020 – Welkom terug op school
Vandaag begint voor alle leerlingen van Marianum het nieuwe schooljaar! Welkom en… we zijn heel blij dat we jullie weer ‘live’ op school kunnen zien. Het was de afgelopen maanden, met het volgen van online lessen en beperkt naar school komen, een hele andere tijd. Omdat we nog steeds te maken hebben met het coronavirus en de maatregelen die daarvoor gelden, hebben we de komende periode allemaal rekening te houden met de aanvullende maatregelen op Marianum. Welke maatregelen dit zijn, daarover hebben jullie eerder bericht gehad!

Veel succes en plezier het komende schooljaar!

1 juli 2020 – Versoepeling maatregelen – wat betekent dit voor Marianum?
Vanaf 1 juli 2020 hebben we in Nederland te maken met de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor Marianum betekent dit dat wij vanaf woensdag 1 juli aanstaande het maximale aantal leerlingen in de klas verruimen. De meeste leerlingen hebben zich al ingeschreven voor de keuzelessen van deze week, maar kunnen hun keuze desgewenst aanpassen.

De volgende afspraken die gelden vanaf 1 juli 2020:

  • Houd 1,5 meter afstand tot de docent (leerlingen onderling is niet meer nodig)
  • Desinfecteer je handen voordat je de klas IN komt en ook als je de klas weer UIT gaat