Laatste nieuws

1 oktober
Vanaf zaterdag 25 september jl. zijn de coronamaatregelen versoepeld. Ook voor het voorgezet onderwijs. Er mag gelukkig steeds meer. Hieronder staan een aantal punten waar we de komende tijd rekening mee moeten houden op school: 

 • Leerlingen hoeven geen mondkapje meer op
 • Leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden van hun docent of andere medewerkers op school. Het blijft wel verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan is 1,5 meter de veilige afstand.
 • Voor leerlingen die nog niet immuun zijn, geldt het advies om twee keer per week preventief een zelftest te doen. Zelftesten voor eigen gebruik zijn gratis verkrijgbaar op school. Zelftesten is niet verplicht.
 • Personen worden als immuun gezien als ze:
  • 14 dagen of langer geleden hun tweede prik hebben ontvangen van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of
  • 14 dagen of langer geleden één prik hebben ontvangen van één van deze vaccins en corona hebben gehad; of
  • 28 dagen of langer geleden hun Janssen-vaccinatie hebben ontvangen; of
  • minder dan zes maanden geleden corona hebben gehad.
 • Is de uitslag van een zelftest positief? Dan meldt een leerling dit op school, blijft thuis en laat zich opnieuw testen door de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan een test van de GGD.
 • Leerlingen die niet immuun zijn, gaan in quarantaine als zij in nauw contact zijn geweest met iemand die is besmet met het coronavirus.
 • Een leerling in quarantaine, neemt zelf contact op met de desbetreffende docenten. Samen overleggen ze of er huiswerk is en of er online les gevolgd kan worden.
 • Leerlingen moeten zich nog steeds houden aan de RIVM maatregelen om verspreiding te voorkomen. Een actueel overzicht van de maatregelen is te vinden op de website RIVM.nl.
 • Leerlingen die klachten hebben die passen bij het coronavirus en die twijfelen of ze thuis moeten blijven kunnen de Corona beslisboom raadplegen.
 • Voor excursies en reizen naar binnen- en buitenland gelden aangepaste regels. Op het moment dat Marianum een excursie of reis organiseert, worden ouders en leerlingen tijdig geïnformeerd over de geldende maatregelen voor dat moment. Dit kan per reis of excursie verschillen.

13 juli
Op dinsdag 13 juli jl. is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

12 juli 

Op maandag 12 juli jl. zijn er twee coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde.  

9 juli 2021
Op vrijdag 9 juli jl. is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

24 juni 2021 
Op vrijdag 18 juni jl. heeft het kabinet tijdens de persconferentie een aantal versoepelingen bekendgemaakt. Een van de onderwerpen was het dragen van het mondkapje. Een mondkapje blijft verplicht in trein, bus, op stations en luchthavens en ook op middelbare scholen. Dit geldt dus ook voor onze school. Het dragen van mondkapjes buiten de lessen op school blijft verplicht tot aan de zomervakantie. Bij diploma-uitreikingen en andere niet-onderwijsactiviteiten op school mag het mondkapje af als bezoekers zitten en moet het weer op bij verplaatsing.

18 juni
Op maandag 18 juni is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. 

4 juni
Op vrijdag 4 juni is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

3 juni
Op donderdag 3 juni is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. 

2 juni 
Op woensdag 2 juni is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. 

1 juni
Op dinsdag 1 juni is er een coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

31 mei
Op maandag 31 mei zijn er twee nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

30 mei
Op zondag 30 mei is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een docent uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

Zelftesten – hoe werkt dit?
Leerlingen kunnen sinds kort op vrijwillige basis een zelftest uitvoeren. 

Wanneer doe je nu een zelftest?
De zelftest is preventief en op vrijwillige basis. Een leerling kan twee keer in de week een zelftest doen om een besmetting snel op te sporen en daarmee een grotere uitbraak te voorkomen. Leerlingen testen zichzelf NIET als ze al KLACHTEN hebben. Bij klachten moeten zij direct een testafspraak maken met de GGD.

Wat als de testuitslag van een zelftest positief is?
Dan blijft een leerling thuis in quarantaine en maakt zo snel mogelijk een afspraak met de GGD voor een coronatest. Deze test bij de GGD is belangrijk ter controle en voor het bron- en contactonderzoek.

Wat als de testuitslag van een zelftest negatief is?
Dan is er geen coronavirus gevonden en kan de leerling gewoon naar school. De uitslag van de test is 48 uur geldig. Ontstaan er toch (milde) klachten, neemt dan direct contact op met de GGD om een afspraak te maken voor een coronatest.

28 mei
Op vrijdag 28 mei is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een docent uit de bovenbouw in Groenlo. 

27 mei
Op donderdag 27 mei zijn er vier nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om vier leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo. 

25 mei
Op dinsdag 25 mei zijn er vier nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om drie leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

22 mei
Op 22 mei zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo en een uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

21 mei
Op vrijdag 21 mei zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo en een in de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

20 mei 
Op donderdag 20 mei is er een nieuwe besmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

17 mei 
Op maandag 17 mei zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de onderbouw in Groenlo en een in de onderbouw in Lichtenvoorde. 

10 mei
Op maandag 10 mei zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo. 

Meivakantie
In de meivakantie zijn er acht nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de onderbouw in Lichtenvoorde, vijf leerlingen in de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

27 april
Op dinsdag 27 april zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een docent uit de onderbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde.

23 april
Op vrijdag 23 april zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een docent uit de onderbouw in Lichtenvoorde en een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

19 april

Op maandag 19 april is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. 

16 april
Op 16 april zijn er drie nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de onderbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde.

15 april 
Op 15 april zijn er drie nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde en twee leerlingen uit de onderbouw in Groenlo. 

14 april
Op 13 april is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een docent uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

12 april 2021
Vandaag zijn er twee nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen op de hoogte gebracht. 

9 april 2021
Op vrijdag 9 april jl. is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen op de hoogte gebracht. 

8 april 2021
Op donderdag 8 april jl. is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. 

31 maart 2021
Op woensdag 31 maart jl. is er een nieuwe coronabesmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen op de hoogte gebracht. 

29 maart 2021
Op maandag 29 maart jl zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen op de hoogte gebracht. 

26 maart 2021 
Op vrijdag 26 maart jl. is er een nieuwe besmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

24 maart 2021 
Op woensdag 24 maart jl. is er een nieuwe besmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

22 maart 2021
Op maandag 22 maart jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

19 maart 2021
Op vrijdag 19 maart jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

18 maart 2021 
Op donderdag 18 maart jl. zijn er drie nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo en een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

15 maart 2021
Op maandag 15 maart jl. is er een nieuwe besmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

12 maart 2021 
Op vrijdag 12 maart jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo en de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

11 maart 2021
Op donderdag 11 maart jl. is er een nieuwe besmetting bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

9 maart 2021 
Op dinsdag 9 maart jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bijgekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde en een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

5 maart 2021 
Op vrijdag 5 maart jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

25 februari 
Afgelopen dinsdagavond 23 februari is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat vanaf maandag 1 maart aanstaande VO-scholen mogen gaan versoepelen. Dit houdt in dat leerlingen die nu thuis online lessen volgen, weer naar school mogen voor één dag onderwijs in de week. Daar zijn wij ontzettend blij mee en kijken er dan ook naar uit om de leerlingen weer te zien! Over de details van hoe de week er voor de leerlingen precies uit gaat zien, zijn ouders en leerlingen inmiddels apart geïnformeerd.

Tot volgende week en…… vergeet de standaardregels niet als je op school bent:
– Houd 1,5 meter afstand tot elkaar,
– Draag je mondkapje als je loopt,
– Houd je aan de hygiëneregels,
En op deze pagina van het ministerie vind je alle coronaregels nog eens op een rijtje.

23 februari 
Vlak voor de voorjaarsvakantie heeft de Minister van Onderwijs een aanvullende beslissing genomen over het centraal examen van dit schooljaar. Inmiddels zijn alle eindexamenleerlingen en hun ouders geïnformeerd over de nieuwe aanvullingen. Wanneer het centraal examen wordt afgenomen is terug te vinden in onze jaaragenda. Meer informatie over de aanpassing van het centraal examen is te vinden via deze link of deze link. 

5 februari 2021
Op vrijdag 5 februari jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

28 en 29 januari 2021
Op donderdag 28 januari jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een docent uit de bovenbouw in Groenlo. En op vrijdag 29 januari jl. is er ook een nieuwe besmetting bij gekomen. Hier gaat het om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

11 januari 2020
Vanaf maandag 11 januari 2021 volgen leerlingen van Marianum hun online lessen via een andere structuur. In dit bericht lees je wat dit precies inhoudt.  

Aanleiding verandering 
Door de huidige lockdown is het onderwijs online georganiseerd en dit vraagt veel van de werkbelasting van onze leerlingen en docenten. Wat we onder meer zien, is dat de leermotivatie daalt. Daarnaast maken we ons zorgen over de fysieke gesteldheid, want de hele dag achter de laptop zitten, maakt het allemaal niet gemakkelijk. Om tegemoet te komen aan verschillende wensen heeft Marianum besloten het onderwijs tijdens de lockdown anders in te richten. 

Veranderingen online lesstructuur 
– Leerlingen volgen lessen van 40 minuten in plaats van 50 minuten
– Leerlingen volgen lessen volgens het lesrooster in Zermelo met aangepaste tijden. Let daarop! 
– Na iedere drie lessen volgt er keuzewerktijd (KWT)

Als de lockdown langer duurt dan 19 januari, dan blijven leerlingen de online lessen volgen, zoals eerder genoemd.

​​​​​​​​​​​​​​Lessen examenleerlingen
Leerlingen uit 4 vmbo worden vanaf maandag 11 januari weer op school verwacht. Ook zij krijgen les volgens de nieuwe structuur zoals hierboven omschreven. Tijdens de verwerkingsmomenten zitten leerlingen in het lokaal waar ze de derde les van het blok hebben gevolgd. Meer informatie hierover volgt via de mail. Leerlingen uit havo 5 of vwo 6 worden op maandag 18 januari weer op school verwacht. De geplande toetsweek, die op 11 januari start, gaat volgens eerdere berichtgeving gewoon door.

​​​​​​​16 december
Vanaf woensdag 16 december krijgen leerlingen op Marianum online les. Welke afspraken hiervoor gelden, welke uitzonderingen er zijn en overige belangrijke informatie is in onderstaand bericht te lezen. Leerlingen en ouders zijn inmiddels geïnformeerd (door een storing in SOMtoday later op de dag).

Wie mogen er wel naar school?
Leerlingen die in het examenjaar zitten en/of praktijkgerichte vakken volgen, mogen wel naar school. Ze krijgen het onderwijs aangeboden volgens afspraak. Hierbij kan sprake zijn van zowel online onderwijs als fysiek onderwijs. De schoolexamens van leerlingen in het (voor)examenjaar gaan door en worden gemaakt op school. Wij blijven eveneens open voor de leerlingen die zich in een kwetsbare thuissituatie bevinden en voor leerlingen met ouders die werken in een cruciaal beroep.

Lessen volgens rooster tot en met 6 januari 2021
Vanaf woensdag 16 december volgen leerlingen online les volgens rooster. Leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de regels en afspraken die hiervoor gelden bij Marianum.

Activiteiten
Alle activiteiten die gepland staan tot 18 januari 2021 gaan niet door.

Vervolg
Het kabinet bepaalt op dinsdag 12 januari of de genomen maatregelen de gewenste effecten hebben gehad en of de schoolgebouwen op 18 januari daadwerkelijk weer open kunnen gaan.

15 december
Op dinsdag 15 december jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

14 december
Op maandag 14 december jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

13 december 
Op zondag 13 december jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo en een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op hoogte gebracht. 

10 december 
Op donderdag 10 december jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een docent uit de onderbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht. 

9 december 
Op woensdag 9 december jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. 

7 december 
Op maandag 7 december jl. zijn er twee nieuwe besmettingen bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo en een leerling in de bovenbouw in Groenlo.  

30 november 

Op maandag 30 november jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen geïnformeerd. 

29 november 
Op zondag 29 november jl zijn er twee nieuwe besmettingen bij gekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht. 

28 november 
Op zaterdag 28 november jl. is er een nieuwe (27e) besmetting bij gekomen. Het gaat om een docent uit de onderbouw in Groenlo/Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

27 november 
Op vrijdag 27 november jl. is er een nieuwe (26e) besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

26 november
Op donderdag 26 november jl. is er een nieuwe besmetting bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

23 november 
Op maandag 23 november jl. is er een 24e positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

19 november 
Op donderdag 19 november jl. is er een 23e positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

9 november
Op maandag 9 november jl. zijn er twee positieve testuitslagen bij gekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de onderbouw in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

4 november 
Op woensdag 4 november is er een 20e positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

3 november
Op dinsdag 3 november is er een negentiende positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

29 oktober 2020
Op donderdag zijn er drie nieuwe positieve testuitslagen bij gekomen. Het gaat om twee leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo en een medewerker in Groenlo. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

26 oktober 2020
Op maandag 26 oktober is er een vijftiende positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. De GGD is gestart met een bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

19 oktober 2020
Op maandag 19 oktober is er een veertiende positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Marianum heeft iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) inmiddels op de hoogte gebracht.

15 oktober 2020
Op donderdagmiddag 15 oktober is er een dertiende positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

13 oktober 2020
Op dinsdagmiddag 13 oktober is er een twaalfde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

12 oktober 2020
Op maandag 12 oktober zijn er drie positieve testuitslagen bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde, een leerling in de bovenbouw in Lichtenvoorde en een leerling in de bovenbouw in Groenlo. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

8 oktober 2020
Op donderdagochtend 8 oktober jl. is er een achtste positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Groenlo. De GGD is gestart met bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

7 oktober 2020
Op woensdagmiddag 7 oktober jl. is er een zevende positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

2 oktober 2020
Vanaf maandag 5 oktober 2020 geldt het dringende advies om niet-medische mondkapjes te gebruiken in alle publieke binnenruimtes. De VO-raad voegt daar het dringende advies aan toe: “In het voortgezet (speciaal)onderwijs geldt een dringend advies om buiten de les mondkapjes te dragen. Dit geldt in alle situaties waar de 1,5 meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen en in aula’s. In klassikale lessituaties waarin leerlingen zitten kan het mondkapje af. Ingangsdatum is maandag 5 oktober 2020. Het dringende advies geldt ook bij beroepsgerichte vakken in het vmbo en de praktijkvakken in het praktijkonderwijs waarbij geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, zolang dit de veiligheid van de lessen niet in gevaar brengt (bijvoorbeeld bij lassen).’(…).

Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de ellenboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten.”

Voor reguliere lessen geldt deze toevoeging niet, want daar kan anderhalve meter afstand gehouden worden en is het gebruik van een mondkapje niet nodig, volgens de experts.

Meer informatie over het dragen van mondkapjes is ook te lezen op de website van de rijksoverheid.

28 september 2020
Op maandagochtend 28 september jl. is er een zesde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

25 september 2020

Op vrijdagmiddag 25 september jl. is er een vijfde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Groenlo. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

24 september 2020
Op 24 september jl. is er een vierde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

22 september 2020
Op 22 september jl. is er een derde positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat om een leerling uit de bovenbouw in Lichtenvoorde. De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

21 september 2020
Op vrijdagmiddag 18 september jl. aan het einde van de middag werd Marianum door ouders op de hoogte gebracht van de eerste positieve testuitslag van het coronavirus bij een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde.

Op zondag 20 september jl. is er een tweede positieve testuitslag bij gekomen. Het gaat opnieuw om een leerling uit de onderbouw in Lichtenvoorde, uit een andere klas.

De GGD is gestart met het bron- en contactonderzoek. Zij hebben de school op de hoogte gebracht van de duur van de quarantaine en voor welke groepen de quarantaine geldt. Hoe lang dit is, verschilt van geval tot geval en bepaalt de GGD.

Marianum heeft inmiddels iedereen (direct betrokkenen, collega’s, klasgenoten en ouders) op de hoogte gebracht.

9 september 2020
Met ingang van 1 juli is de 1,5 meter afstandsregel tussen leerlingen op middelbare scholen losgelaten. Wel geldt nog steeds de 1,5 meter afstandsregel tussen leerling en medewerkers en medewerkers onderling. Scholen moeten zich houden aan de volgende regels:

 • Strikte hygiënemaatregelen van het RIVM
 • Besmettingsgevallen melden bij de GGD
 • Het beperken van het aantal contacten door bijvoorbeeld gespreide pauzes en begintijden
 • Goede check of kinderen coronagerelateerde klachten hebben zodat ze dan thuis blijven

Veiligheid en gezondheid voorop
Voor zowel leerlingen als medewerkers gelden de aanwijzingen van het RIVM. Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Een leerling met klachten vragen wij thuis te blijven en zich te laten testen. De GGD brengt vervolgens een advies uit. Aan de hand van dit advies kan een leerling wel of niet terug naar school. Als u vanwege gezondheidsklachten twijfelt of uw kind naar school kan gaan, respecteren wij dat. Neem dan telefonisch contact op ons algemene telefoonnummer: 0544 477070.

Quarantaine en advies GGD
Soms lijkt het alsof het advies voor quarantaine van de GGD anders is dan de 10 dagen thuisblijven die wij hanteren. Dat komt doordat de GGD onder andere kijkt naar de situatie van de geteste persoon, de aard van de klachten, wanneer er getest is. Dat kan per persoon verschillen. In alle gevallen gaat het advies van de GGD voor. Wij moeten wel op de hoogte zijn dat een leerling in quarantaine zit. Dit kunt u telefonisch melden bij de receptie van school. Afwezigheid door quarantaine wordt dit niet als verzuim gemeld.

Algemene informatie over het coronavirus
Voor antwoorden op vragen over het coronavirus (COVID-19), quarantaine en de coronatest verwijzen wij door naar de websites van het RIVM en de GGD:

Algemene informatie over het coronavirus
Veelgestelde vragen over het coronavirus
Informatie over de coronatest

31 augustus 2020 – Welkom terug op school
Vandaag begint voor alle leerlingen van Marianum het nieuwe schooljaar! Welkom en… we zijn heel blij dat we jullie weer ‘live’ op school kunnen zien. Het was de afgelopen maanden, met het volgen van online lessen en beperkt naar school komen, een hele andere tijd. Omdat we nog steeds te maken hebben met het coronavirus en de maatregelen die daarvoor gelden, hebben we de komende periode allemaal rekening te houden met de aanvullende maatregelen op Marianum. Welke maatregelen dit zijn, daarover hebben jullie eerder bericht gehad!

Veel succes en plezier het komende schooljaar!

1 juli 2020 – Versoepeling maatregelen – wat betekent dit voor Marianum?
Vanaf 1 juli 2020 hebben we in Nederland te maken met de versoepeling van de coronamaatregelen. Voor Marianum betekent dit dat wij vanaf woensdag 1 juli aanstaande het maximale aantal leerlingen in de klas verruimen. De meeste leerlingen hebben zich al ingeschreven voor de keuzelessen van deze week, maar kunnen hun keuze desgewenst aanpassen.

De volgende afspraken die gelden vanaf 1 juli 2020:

 • Houd 1,5 meter afstand tot de docent (leerlingen onderling is niet meer nodig)
 • Desinfecteer je handen voordat je de klas IN komt en ook als je de klas weer UIT gaat