Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Webshop: eerste omzet is gemaakt

Vanaf 30 oktober jl. is de eerste webwinkel online gegaan, gemaakt door leerlingen van vmbo 4, met profiel Economie & Ondernemen. Ze hebben sindsdien meer dan 20 kaarten verkocht. Een mooi begin wat de leerlingen betreft.

Vanaf 30 oktober jl.  is de eerste webwinkel online gegaan, gemaakt door leerlingen van vmbo 4, met profiel Economie & Ondernemen. Ze hebben sindsdien meer dan 20 kaarten verkocht. Een mooi begin wat de leerlingen betreft. Ze  zijn druk met het bijhouden van de voorraad, het administreren van de verkopen en natuurlijk het up to date houden van de webwinkel met aanbiedingen. Echt producten verkopen, klaarmaken van de bestellingen en klanten bedienen geeft een hele andere beleving aan de lessen.

Benieuwd geworden naar wat voor een producten er te bestellen zijn via de webshop? Klik dan op deze link en bestel nog voor de feestdagen een mooi setje kaarten.

De webshop wordt door de leerlingen zelf beheert in een zogenaamd webshopteam. Daarvoor hebben ze verschillende afdelingen opgezet zoals Personeel en organisatie, Public Relations, Administratie, Inkoop, Magazijn, Facilitair, Receptie en Vormgeving.

Het doel van dit project is om onze leerlingen in een levensechte omgeving onderwijs te bieden. De combinatie van praktijk en theorie in een contextrijke omgeving zorgt voor een positieve beleving en een betekenisvolle vakinhoud. Vaardigheden, zoals samenwerken, creativiteit, kritisch denken en communiceren komen in dit project samen.

De opbrengst gaat voor de helft naar een goed doel.

De leermethode die Marianum gebruikt voor de webwinkel is van ‘De Schoolwebwinkel’.

 

Webshop: eerste omzet is gemaakt