Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Vijftig vwo-leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 4 student op Universiteit Twente

Op dinsdag 10 mei jl. vertrokken vijftig leerlingen met de schoolbus op excursie naar de Universiteit Twente in Enschede. Daar ‘speelden’ ze voor een dag student en maakten kennis met coole high tech.

De leerlingen keken hier met veel voorpret naar uit, mede door de steeds betere weersverwachtingen (26 graden Celsius) van die dag. Eenmaal aangekomen op de Universiteit Twente konden de leerlingen daadwerkelijk even genieten van het mooie weer.

Workshop microlab maken
Leerlingen uit vwo 1 en 2 volgden de workshop ‘Een microlab maken’. Hierin leerden zij wat een microlab is en hoe het is opgebouwd door er zelf één te maken. Na deze workshop kregen zij een rondleiding door het grootste Nanolab in Europa. Zo maakten zij kennis met de omgeving en werkzaamheden van echte microchip-bouwers, en welke dure speciale gebouwen en technieken je daar zoal voor nodig hebt.

Workshop elektrisch racemonster
Leerlingen uit vwo 3 en 4 volgden de workshop “Elektrisch racemonster”. De centrale vraag hierin was: welke groep ontwerpt de beste elektrische motor? Hierbij moest gelet worden op o.a. budget en technische mogelijkheden in een puzzelrace tegen de klok. Aansluitend kreeg deze groep een rondleiding door de Future Factory. Daar leerden zij naast het elektrische racemonster van de Universiteit zelf andere high tech kennen, waaronder de zonneboot en waterstofauto.

Wandelspel in het mooie weer
Tot slot kon er weer genoten worden van het mooie weer door een wandelspel over de Universiteit Twente. Via een app (ook in passende high tech-style natuurlijk!) moesten zij de belangrijkste faciliteiten op de campus opsporen en bijpassende vragen oplossen. Op deze manier kregen ze een inkijkje in de verschillende studiemogelijkheden en een beter beeld van de campus en hiermee van het studentenleven zelf.

In korte rondvragen gaven de leerlingen aan dat zij bovenstaande gelukkig konden waarderen. Ook hieruit bleek dat dit mede mogelijk gemaakt was door de goede weersverwachtingen die gelukkig uitkwamen!

.

Vijftig vwo-leerlingen uit leerjaar 1 tot en met 4 student op Universiteit Twente