Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Programma Jubileum-Burgerschap-Goede doelen Week – update!

Van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni is het zover: de Jubileum-Burgerschap en Goede doelen week bij Marianum. Vijf dagen vol met allerlei leuke en inspirerende activiteiten.

Stichting Carmelcollege, waar Marianum onderdeel van is, bestaat dit jaar precies 100 jaar en dat vieren zij in de eerste week van juni samen met alle andere Carmelscholen uit Nederland. Marianum viert dit mee. Iedere dag in deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor leerlingen én medewerkers.

Hieronder staat een overzicht van het programma:

Maandag 30 mei

Burgerschapsdag 1
Van 09.00 tot 14.00 uur volgen leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw diverse workshops in het kader van burgerschap. Denk aan vluchtelingenwerk, Kika, gameverslaving, voetbalclub De Graafschap, Movies That Matter, Vrijheidsexpress, Trash Packers en ga zo maar door.

Lezing Amin Asad
Van 14.00 – 16.00 uur komt Amin Asad de lezing ‘Ode aan verbinding’ geven voor alle medewerkers van Marianum.

Dinsdag 31 mei

Burgerschapsdag 2
Deze dag is een vervolg van de maandag. Ook vandaag beginnen leerlingen om 9.00 uur om allerlei workshops te volgen. De dag eindigt om 16.00 uur.

Woensdag 1 juni

Marianum Chill Out
Vandaag staat in het teken van feest! Van 12.00 tot en met 16.00 uur is er voor leerlingen en medewerkers (tot 18..00 uur) een speciale feestdag genaamd ‘Marianum Chill Out’ in de sfeer van een echt festival. Een dag boordevol (sport)activiteiten, (live) muziek en gezelligheid. Er is onder meer een gamecorner, snack- en snoepkar, livemuziek van eigen (Marianum)bodem, sportactiviteiten, ruimte om te chillen, pumptrackbaan en nog veel meer.

Repetitie Goede doelen concert
Tijdens deze dag repeteert de band van Marianum voor het Goede doelen concert van 2 en 3 juni in de Kapel in Groenlo.

Donderdag 2 juni

Goede doelen acties
Vandaag zetten leerlingen en medewerkers zich in om vanaf 9.00 uur geld in te zamelen voor de goede doelen Stichting Kika en Vluchtelingenwerk. In Lichtenvoorde bijvoorbeeld bieden leerlingen uit de bovenbouw aan om een heitje voor een karweitje te doen en organiseren leerlingen uit de onderbouw een Goede-doelen-markt voor ouders, vrienden en kennissen van 17.00 – 19.00 uur. Zij kunnen allerlei zelfgemaakte producten kopen of leuke activiteiten volgen. In Groenlo worden er ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen. Geld overmaken kan ook via deze QR-code:

Theater
In de ochtend volgen alle leerlingen uit leerjaar 2 de theatervoorstelling The Big Mo over social media. Ook leerlingen uit leerjaar 4 uit Groenlo volgen een theatervoorstelling met als onderwerp diversiteit/inclusie. Deze theatervoorstellingen vinden plaats in De Mattelier in Groenlo.

Goede Doelen concert
Vanaf 19.00 uur is de Kapel geopend en om 19.30 uur begint het Goede doelen concert. De entreeprijs is € 5,00 per persoon. De kaartjes zijn te verkrijgen in de pauzes en aan de deur.

Vrijdag 3 juni

Goede doelen acties
Ook vandaag staat in het teken van de Goede doelen acties op school. In Groenlo zijn leerlingen van 11.00 – 13.00 uur actief om geld in te zamelen met allerlei activiteiten. En in Lichtenvoorde is er deze dag onder meer een sponsorloop van 10.30 – 11.30 uur bij school. Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt welk bedrag we met zijn allen hebben opgehaald!

Theater
Alle leerlingen uit leerjaar 3 gaan vandaag naar de theatervoorstellingen Jambo BLM Afrika over Black Lives Matters. Deze voorstellingen vinden plaats in De Mattelier in Groenlo.

Goede doelen concert
Ook vandaag spelen leerlingen van Marianum hun Goede doelen concert. De inloop is vanaf 19.00 uur in de Kapel in Groenlo en om 19.30 uur begint het concert. De entreeprijs is € 5,00 per persoon. De kaartjes zijn te verkrijgen in de pauzes en aan de deur. 

Een mooi en vol programma! Een echte week om te verbinden, samen te werken, te genieten en veel lol te maken.

Programma Jubileum-Burgerschap-Goede doelen Week – update!