Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Een bijzondere, intensieve en leuke projectweek bij Marianum!

Afgelopen week waren de projectdagen in Groenlo en Lichtenvoorde voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2. In dit bericht lees je een verslag van de week in Groenlo.

De projectdagen in Groenlo gingen over ‘Burgerschap’. Burgerschap gaat over je eigen omgeving en de invloed die je daarop kunt uitoefenen. Naast het gebruikelijke aanbod waren er workshops in het kader van duurzaamheid, bijvoorbeeld de workshop van Waterschap Rijn en IJssel en het bezoek aan de Aktief kringloopwinkel.

Wedstrijd waterspuwer – doe mee en win!
Marianum heeft in samenwerking met de gemeente Oost Gelre een wedstrijd uitgeschreven voor de mooiste waterspuwer. De leerlingen die deze workshop gevolgd hebben kunnen, natuurlijk in overleg met hun ouders, deze thuis bevestigen aan de regenpijp. Heb je dat gedaan? Maak dan een foto van een werkende waterspuwer en plaats deze op Instagram of stuur de foto naar: marianeumann@hotmail.com. We hebben leuke prijzen te winnen!

Workshops
Naast bovengenoemde workshops waren er ook workshops over homoseksualiteit, loverboys, social media en verslaving. De workshops politie, marechaussee, veteranen en brandweer waren snel gekozen, want uniformen hebben een grote aantrekkingskracht :). Met veel aandacht hebben de leerlingen kennisgenomen van de verhalen. Op politiek gebied waren er workshops van de gemeente, de escape truck van de provincie. Op het stadhuis in Groenlo werden de leerlingen ontvangen door wethouder Bart Porskamp, die de leerlingen het reilen en zeilen van de gemeente. In leerjaar 1 is de cursus ‘Frisse start’ gegeven over verslaving en groepsdruk. Ook hebben een zestigtal leerlingen de basisbeginselen geleerd van reanimatie. Evenzoveel leerlingen weten nu wat de taken van een bedrijfshulpverlener zijn.

Gehoorschade
De workshop gehoorschade voor leerjaar 1 krijgt na de herfstvakantie een vervolg. Ouders van deze leerlingen hebben daarover een e-mail ontvangen. Er wordt een individuele gehoortest afgenomen en dit gebeurt geheel anoniem. De gegevens die uit de test komen, worden vergeleken met de landelijke resultaten.

Debatteren
Leerlingen konden zich ook inschrijven voor de workshop ‘Leren debatteren’, gegeven door docenten uit de bovenbouw van Marianum. Na afloop opperden leerlingen het idee om een debatclub op te richten voor de onderbouw. Super!

Slag om Grolle
Vrijdag 18 oktober jl. was onze vierde projectdag: Slag om Grolle. De leerlingen zijn aan de hand van gepaste opdrachten over kleding, voedsel en ambachten, Groenlo ingegaan en hebben een beeld kunnen vormen van onder meer huursoldaten: hoe leefden zij ten tijde van deze oorlog? Wat was het voedsel? Maar ook over wat de mensen in die tijd droegen wat betreft kleding en wat voor een spelletjes kinderen hadden kinderen in die tijd.

Het was een bijzondere week waarin intensief en ook ontspannen gewerkt en geluisterd is. En niet onbelangrijk: er was een fantastische sfeer! Voor een impressie van de week, kijk op onze Facebookpagina.

Een bijzondere, intensieve en leuke projectweek bij Marianum!