Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Uitwisseling Ierland 9 tot en met 14 februari 2019

Van zaterdag 9 februari tot en met 14 februari 2019 krijgt Marianum bezoek van veertien Ierse vwo-4-leerlingen van de jongensschool Christian Brothers School (CBS) uit Dungarvan, Ierland (op de kaart in het zuidoosten van Ierland tussen Cork en Dublin). De inhoud van de uitwisseling is gebaseerd op het Europese Erasmusproject en maakt onderdeel uit van ‘Science of Sport’.

Science on Sport bevat twee science workshops: een workshop ‘Stamina’ (uithoudingsvermogen) en ‘Respiration’ (ademhaling). De eerste workshop wordt uitgevoerd op de Universiteit Twente in Enschede en de tweede bij Marianum in het bètalab. Daarnaast is er een survivaltraining in Harreveld en gaan de leerlingen schaatsen in Enschede.

Tijdens de uitwisseling komen er drie echte Ierse docenten mee: S. Hodgers, G. Commins en M. McSweeney.  Zij geven ieder een zogenaamde internationale les in hun eigen vak (Art, Science en Maths) en krijgen vanuit Marianum ondersteuning van onze docenten W. Meurs, H. Lensink en M. Müller .

Op woensdag 13 februari 2019 geeft A. Paf een les ‘Physical Education’. Daarna, in de avond om 18.00 uur, is er een ouderavond in het Atrium waarbij de leerlingen van Marianum en de gekoppelde Ieren vier presentaties geven over de workshops die zij hebben georganiseerd en uitgevoerd. De organisatiegroep maakt over de hele week een documentaire, die direct na de week een speciale uitwisselingswebsite wordt gezet. Deze website is binnenkort actief! Hier zal in de toekomst alles te vinden zijn over de uitwisselingsprojecten die Marianum met regelmaat organiseert.

Leerlingen uit 4 vwo van Marianum, die betrokken zijn bij deze uitwisselingsweek, gaan later dit jaar van 11 mei tot en met 16 mei 2019 naar de jongensschool in Dungarvan om daar hun programma te volgen (onder andere de Ierse sporten Hurling en Garlic Football).

Uitwisseling Ierland 9 tot en met 14 februari 2019