Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Marianum gebruikt VR-brillen in de les

Vmbo-leerlingen van Scholengemeenschap Marianum met het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) maken sinds deze week gebruik van twee Virtual Reality brillen. Via de bril volgen zij lessen van 15/20 minuten in virtual reality.

Conrector Raymond Nijenhuis vertelt enthousiast: “Het voordeel van het volgen van deze virtuele lessen is dat leerlingen gelijk feedback krijgen. De les geeft namelijk aan als er iets niet goed is uitgevoerd. De docent heeft daarmee meer tijd voor andere leerlingen. Een ander voordeel is dat de docent gelijk inzicht heeft waar leerlingen de fout in gaan en hij krijgt een beeld van waar zij extra aandacht aan moeten besteden.”

“Het voordeel van het gebruik van de VR-bril is dat de lesruimte veel efficiënter wordt benut”, vertelt Nijenhuis verder. “Leerlingen blijven werken met de nieuwste technieken zonder grote investeringen van machines en extra apparatuur. En daarnaast mogen ze virtueel fouten maken, welke in de echte wereld grote gevolgen kunnen hebben.”

De leerlingen van Marianum die de VR-bril gebruikt hebben, zijn erg enthousiast.

Marianum gebruikt VR-brillen in de les