Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Start bouw zonnepaneleninstallatie op het dak van scholengemeenschap Marianum

Energiecoöperatie Groenkracht Groenlo en scholengemeenschap Marianum tekenden deze maand samen een overeenkomst om 350 zonnepanelen op het dak van Marianum te plaatsen. De opdracht voor de bouw van de installatie is gegund aan Tenten Solar uit Lichtenvoorde. De 350 panelen zijn aangekocht door Groenkracht Groenlo.

Voorzitter Paul Wallerbos en bestuurslid Theo Sprenkeler van Groenkracht vertellen over de aanleiding van het unieke samenwerkingsproject: ‘Vanaf de eerste contacten in 2015 met Marianum wilden beide partijen een gezamenlijke duurzaamheidsstap maken met een zogenaamd postcoderoosproject. Dit project houdt in dat burgers, de school en een lokaal zonnepanelenbedrijf samenwerken om duurzame energie op te wekken.’

Margreet Rave, hoofd organisatie en bedrijfsvoering bij Marianum is ook nauw betrokken bij het zonproject: ’Vanwege de forse renovatie van ons schoolgebouw in 2016 heeft het even geduurd voordat we groen licht konden geven. En het geduld aan beide kanten wordt nu beloond.’

Bij Dominic Monasso, verkoopdirecteur van Tenten Solar, geeft de opdracht om met zijn bedrijf de zonne-installatie te bouwen een speciaal gevoel: ‘Ik ben een oud-leerling van deze school en bewaar goede herinneringen aan Marianum. Dan is het extra prachtig om deze opdracht te mogen uitvoeren’.

Over ongeveer twee maanden worden de 350 zonnepanelen feestelijk in gebruik worden genomen.

Op de foto staan van links naar rechts: Theo Sprenkeler en Paul Wallerbos (Groenkracht Groenlo), Frank Severins (facilitair manager Marianum), Dominic Monasso (Tenten Solar) en Margreet Rave (hoofd organisatie en bedrijfsvoering Marianum).

Foto pers - aangepast

 

Start bouw zonnepaneleninstallatie op het dak van scholengemeenschap Marianum