Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Oud-leerlingen Marianum treden op met Dekoor bij Marianum – crowdfunding

Na het behalen van hun VWO- diploma aan het Marianum, gingen Joost Teunissen (24) en Lonneke van der Weerd (23) studeren in Utrecht. Daar auditeerden ze bij jazz-pop koor Dekoor Close Harmony. En met succes! Inmiddels zingen Joost en Lonneke al respectievelijk zes en vijf jaar bij de groep. Hun liefde voor muziek begon ooit op hun school Marianum waar altijd veel aandacht was voor podiumkunsten.

Optreden 2 juni – Crowdfunding
Van 4 tot en met 14 juli 2018 vinden de World Choir Games plaats in Zuid-Afrika. Dekoor wil niets liever dan de wereldtitels prolongeren. Om dit plan te realiseren is Dekoor een grootschalige crowdfunding gestart. In dit kader geeft Dekoor op zaterdag 2 juni a.s. om 20.00 uur een concert (met combo) in de Aula van Marianum Lichtenvoorde. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De kaartjes kosten € 15,00 per stuk en kun je hier bestellen.

Dekoor
Dekoor Close Harmony is een koor bestaande uit dertig studenten uit Utrecht. Ze staan onder leiding van Christoph Mac-Carty. Allerlei muziekstromingen passeren de revue: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, big-band, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Het koor zingt a capella of wordt begeleid door een geweldig combo bestaande uit piano, bas en drums.

Hoogtepunten
Jaarlijks speelt Dekoor een eigen show in theaters door het hele land en regelmatig wordt Dekoor benaderd door artiesten voor een samenwerking, met als grote hoogtepunt twee optredens met de Rolling Stones in 2014. Onlangs trad de groep een aantal keer op met de Nederlandse band Di-rect. In 2010 zette Dekoor zich voor het eerst wereldwijd op de kaart tijdens de World Choir Games in China; ze werden wereldkampioen Jazz. In 2012 behaalde Dekoor naast de wereldtitel Jazz ook de eerste prijs in de categorie Pop in Amerika. Beide titels werden met succes verdedigd in 2014 in Letland.

Impressie
Nu al benieuwd naar de muziek van Dekoor? Kijk op www.dekoor.nl of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=vpLpQjToIdI voor een impressie.

Oud-leerlingen Marianum treden op met Dekoor bij Marianum – crowdfunding