Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Samenwerking IKGL en Marianum

IKGL (Industriƫle Kring Groenlo-Lichtenvoorde) en Marianum maken steeds meer concrete plannen om de samenwerking op te zoeken en te verstevigen. Een eerste stap is het STERA-project dat steeds verder wordt uitgerold en het loopbaanevent van 13 december 2017 dat mede dankzij de komst van bedrijven van IKGL een succes werd. Het loopbaanevent had als doel leerlingen met bedrijven en vervolgstudies in contact te laten komen.

De STERA-Leerroute is een netwerk van praktijkopleidingsplaatsen in de techniek voor vmbo-leerlingen. Het bijzondere hieraan is dat leerlingen een belangrijk deel van het programma bij de bedrijven uitvoeren, onder begeleiding van ervaren beroepsmensen. De leerlingen hoeven niet alle lessen te volgen in de theorie- en praktijklokalen van Marianum.

IKGL en Marianum zijn voornemens om de samenwerking nog meer op te zoeken door docentenstages te organiseren in de vorm van een studiedag en door oud-leerlingen en huidige leerlingen te verbinden met de IKGL-bedrijven van Oost-Gelre. Dit gebeurt door middel van snuffelstages, (afstudeer)stages en startersfuncties aan te bieden aan (oud-) leerlingen.

De Achterhoek heeft mooie bedrijven die meer onder de aandacht mogen komen bij de jongeren om zo de leefbaarheid van de Achterhoek in stand te houden.

Samenwerking IKGL en Marianum