Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Projectdagen 15 tot en met 18 oktober 2019

Van 15 tot en met 17 oktober 2019 zijn er projectendagen en burgerschapsdagen in Lichtenvoorde en Groenlo voor leerjaar 1 en 2.

Van dinsdag 15 oktober tot en met 17 oktober 2019 zijn er projectdagen (expeditie) en burgerschapsdagen voor leerlingen uit leerjaar 1 en 2 in Lichtenvoorde en Groenlo. Burgerschap gaat over de persoonlijke ontwikkeling van de leerling, over aandacht voor hun eigen leefomgeving en de invloed die ze daarop hebben. 

Burgerschapsdagen in Groenlo
Tijdens het ochtenddeel ( start 9.00-11.30 uur)  kiezen leerlingen uit twintig workshops. Zij krijgen via de e-mail het overzicht aangeboden waaruit zij twee workshops kunnen kiezen. In totaal volgen de leerlingen 5/ 6 workshops. Het middagdeel ( 12.00-14.00/15.00 uur) bestaat uit verplichte workshops per mentorklas.

Slag om Grolle 
Op vrijdag 18 oktober 2019 is er in Groenlo de Slag om Grolle. Tijdens deze dag vervallen de lessen voor leerjaar 1 en 2 en gaan de leerlingen Groenlo in. De school betaalt de entree voor de leerlingen. De leerlingen krijgen nog informatie over deze dag. Wat we in ieder geval al kunnen zeggen, is dat zij in de ochtend naar school komen om daar uitleg te krijgen over de opdrachten die ze gaan doen. Daarna vertrekken ze naar de ‘Slag om Grolle’ tot en met het begin van de middag. Eenmaal weer op school krijgen de leerlingen de gelegenheid om de opdrachten uit te werken en in te leveren. Rond 14.00 uur is de dag afgelopen en begint de herfstvakantie tot en met 27 oktober 2019.

Projectdagen (expeditie) Lichtenvoorde
Leerlingen gaan met hun mentorgroep een eigen oord ontwerpen op de wereldkaart. Een gave uitdaging. Waar dit deze plek is en hoe dit eruit gaat zien, mogen de leerlingen zelf gaan creëren. Daarbij moeten ze wel letten op het feit dat de plek in werkelijkheid zou kunnen bestaan. Een hele uitdaging!

Iedereen heel veel plezier!

Projectdagen 15 tot en met 18 oktober 2019