Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen uit Lichtenvoorde leerjaar 2 naar CRASH museum

Leerlingen uit Lichtenvoorde bezochten in het kader van 75 jaar vrijheid het CRASH Museum.

Op vrijdag 27 september jl. bezochten  leerlingen uit Lichtenvoorde, leerjaar 2 (L2TH), een bezoek aan het AVOG’s CRASH MUSEUM in Lievelde. Dit in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid.

Behalve dat het museum een eerbetoon wil zijn aan de geallieerde vliegeniers die voor onze vrijheid hun leven offerden, geeft deze permanente tentoonstelling een beeld van de technische kant van de Luchtoorlog 1940 – 1945. Nog meer geeft het de luchtoorlog een gezicht; het verhaal achter de piloten en bemanningen, mensen van vlees en bloed, met een naam, familie en een (kort) levensverhaal. En het verhaal achter de lokale mensen, de Achterhoekers, die de neergehaalde Engelse, Amerikaanse en Duitse bommenwerpers en jagers moesten bergen inclusief de gedode bemanningen. Onuitwisbare ervaringen, in het geheugen gegrift…

De leerlingen waren erg onder de indruk van de verhalen van Jan Geerdinck en de authentieke film over de gebeurtenissen toentertijd. Ook de museumstukken hebben de kinderen laten proeven, ruiken en voelen aan angstige, gevaarlijke en zelfs gruwelijke (lucht)oorlogsjaren.

Namens ons allen, CRASH museum BEDANKT!

Leerlingen uit Lichtenvoorde leerjaar 2 naar CRASH museum