Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Online JAFA Festival: leerlingen van Marianum doen weer mee! – 7 april

Op woensdag 7 april 2021 organiseert het Almende College en het filmhuis van het DRU Industriepark opnieuw het jaarlijkse JAFA Festival. Leerlingen uit havo en vwo 4 van Marianum die het vak CKV volgen, doen dit jaar ook weer mee met vijf inzendingen. Kijk jij mee op 7 april wanneer de winnaars bekend worden gemaakt?

Vanwege alle coronabeperkingen zijn er dit jaar geen fysieke workshops op het DRU Industriepark in Ulft en is er een online programma ontwikkeld voor de leerlingen. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 april, die te volgen is via de website van het JAFA filmfestival. Houd onze website in de gaten voor de exacte tijden.

Overzicht inzendingen Marianum  

Titel filmOmschrijvingDuur en genre
In shotEen kijkje in het leven van een dealer.2.06 min. fictie
BillionairEen droom als miljardair.2.17 min. fictie
The succesful burglaryEen inbraak2.28 min. fictie
Winter in meEen sfeervolle animatie op muziek van Skylar Grey.2.25 min. animatie
Silent witnessEen spannende film over een moordzaak.2.02 min. fictie

Wat is het JAFA Filmfestival? 
JAFA staat voor: Jonge Achterhoekse Film Artiesten. De ingezonden films worden tijdens het filmfestival beoordeeld door een filmvakjury. De winnaars van deze editie van het JAFA festival gaan naar het landelijke festival in Lelystad in september. 

Uit de informatie in de online workshops, die leerlingen uit het voorgezet onderwijs volgen, leren zij de basis voor het maken van een goede film. Het gaat om een uitgebreid lesprogramma met shots van vorige festivalfilms als voorbeeld. Ter voorbereiding op het festival werken de scholieren aan de productie van een eigen film. 

Online JAFA Festival: leerlingen van Marianum doen weer mee! – 7 april