Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuws van de decaan uit Groenlo

In dit bericht lees je onder meer dat wij op zoek zijn naar ouders voor het loopbaanevent (29-11-2019), een blog over studiekeuze en een speciale decanenpagina.

Facebookpagina decaan Groenlo
Marianum plaatst regelmatig nieuws over profiel- en studiekeuze op de website en op de algemene Facebookpagina. Daarnaast hebben we ook een speciale pagina van de decaan in Groenlo waar regelmatig informatie te vinden is over bijvoorbeeld studiekeuze. Kijk snel op https://www.facebook.com/decaanmarianum/ en like de pagina. Dan blijf je altijd op de hoogte.

Loopbaanevent 29 november 2019 – oproep ouders!
In 2017 is voor het eerst een loopbaanevent georganiseerd voor onze leerlingen. Dit event vond plaats in Erve Kots in Lievelde. Leerlingen, oud-leerlingen, vervolgscholen en bedrijven kwamen bij elkaar om informatie te verzamelen voor hun vervolgstap richting een profielkeuze of studiekeuze. Na deze eerste editie is besloten om dit event tweejaarlijks terug te laten keren.

Datum event – zet in je agenda! 
Onze tweede editie is op vrijdag 29 november opnieuw in Erve Kots in Lievelde van 10.00 – 16.00 uur en heeft dezelfde opzet als twee jaar geleden. Zet het alvast in je agenda! Het event is voor vmbo (leerjaar 2, 3 en 4), havo (leerjaar 3, 4 en 5) en vwo (leerjaar 3, 4, 5 en 6). Naast bedrijven zijn er ook studiecoaches aanwezig.

Oproep aan ouders
Voor het loopbaanevent zijn wij op dit moment op zoek naar ouders die werken bij een bedrijf in omgeving Groenlo en/of Lichtenvoorde die graag willen aansluiten bij dit event! Of hebt u een leuke functie binnen het bedrijf en vertelt u daar graag over? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar m.stokkers@marianum.nl of bel met 0544  477070.

Blog over studiekeuzes en hoe een ouder kan helpen
Hermien Miltenburg schrijft artikelen voor ouders die hun zoon/dochter graag willen helpen bij het maken van een studiekeuze. Ze schrijft de artikelen uit eigen ervaring, als rol van moeder en docente. Daarnaast is ze oudervoorlichter op de WUR. Ook (toekomstige) studenten lezen haar artikelen, omdat er vaak tips gegeven worden over hoe een studiekeuze wordt gemaakt. Nieuwsgierig geworden? Lees hier de blogs!

Nieuws van de decaan uit Groenlo