Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen Marianum gratis toegang lezing Bert Wagendorp 22 maart

Op donderdag 22 maart 2018 komt schrijver Bert Wagendorp voor een lezing naar de Bibliotheek Groenlo. Een terugkeer naar zijn roots, want Wagendorp is geboren in Groenlo. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Scholengemeenschap Marianum. De avond begint om 19.30 uur. Leerlingen van Marianum kunnen in de Bibliotheek Groenlo gratis een kaartje afhalen op vertoon van hun leerlingpas.

Wie is Bert Wagendorp?
Bert Wagendorp studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna was hij enige tijd werkzaam als copywriter in de reclame. In 1985 werd hij sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant. In 1988 verhuisde hij naar de Volkskrant. Voor die krant versloeg hij tussen 1989 en 1994 zes keer de Tour de France. Van 1996 tot 2000 was hij correspondent in Londen. In 1995 verscheen zijn roman ‘De Proloog’, de beklemmende beschrijving van een doorwaakte nacht van een wielrenner die de proloog van de Tour de France moet winnen. Het boek kreeg uitstekende kritieken en werd in 2001 in het Duits vertaald (‘Der Prolog’).

Roman Ventoux
In mei 2013 verscheen de roman ‘Ventoux’. Het boek werd door het boekenpanel van het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ uitgeroepen tot Boek van de Maand mei en ontving juichende kritieken. Van ‘Ventoux’ gingen binnen een half jaar honderdduizend exemplaren over de toonbank. De rechten werden verkocht naar Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Noorwegen. ‘Ventoux’ werd verfilmd. Vorig jaar verscheen zijn derde roman ‘Masser Brock’. In dit spannende boek zet Wagendorp de lezer aan het denken over fake news, manipulatie van de feiten en de rol van de huidige journalistiek in de wereld. In zijn nieuwste boek ‘Vals spel’, dat in januari verscheen, laat Wagendorp nieuw licht schijnen op sport, macht en geld.

Leerlingen Marianum gratis toegang lezing Bert Wagendorp 22 maart