Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen doen mee aan Wiskunde Olympiade en W4 Kangoeroe

Ook dit jaar doet Marianum mee aan de Nederlandse Wiskunde Olympiade, de jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Vier leerlingen uit 5 vwo, Twan Terpstra, Meike Onstenk, Jesse Rosendahl, Mick Zijdel, zijn door naar de tweede ronde. Zij zaten bij de 1.000 deelnemers uit heel Nederland met de hoogste resultaten. De tweede rond vindt plaats op vrijdag 16 maart aanstaande aan verschillende universiteiten in Nederland.

Van de 1.000 leerlingen die zijn uitgenodigd voor de tweede ronde, gaan ongeveer 130 beste leerlingen door naar de finale. De finale vindt plaats op vrijdag 14 september 2018 aan de TU in Eindhoven. Uit de winnaars worden uiteindelijk de teams samengesteld die Nederland vertegenwoordigen bij drie internationale wiskundewedstrijden.

Naast deze wedstrijd headerdoen ook ruim 50 leerlingen van Marianum mee aan de Wereld Wijde Wiskunde Wedstrijd Kangoeroe. Deze vindt plaats op donderdag 15 maart aanstaande. Hieraan kunnen leerlingen van verschillende niveau meedoen (van groep 3 van de basisschool tot en met 6 vwo). Na de meivakantie wordt bekend gemaakt welke leerlingen van welke scholen hebben gewonnen.

 

Leerlingen doen mee aan Wiskunde Olympiade en W4 Kangoeroe