Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Kom kijken naar ‘Passion Lichtenvoorde’ – dinsdag 27 maart 2018

De derde editie van Passion Lichtenvoorde vindt dit jaar plaats op dinsdag 27 maart aanstaande om 20.00 uur op het marktplein van Lichtenvoorde. Annette Bronsvoort, burgemeester van gemeente Oost Gelre, verzorgt de opening. Na de openingsscène, met een verteller en een verrassend eerste poplied, is er een stille tocht met een kruis en fakkels naar Scholengemeenschap Marianum. Hier krijgt het stuk een vervolg in de aula van de school.

Kaarten bestellen
De kaartverkoop is inmiddels gestart en zijn te koop voor € 5,00 per stuk bij Ringfoto Primeur en bij Scholengemeenschap Marianum. Wie geen kaartje heeft, kan Passion Lichtenvoorde uitstekend volgen op het grote beeldscherm op het schoolplein van Marianum. Dit bleek de afgelopen jaren voor de honderden kijkers een heel unieke ervaring.

Videoregistratie
Tijdens de Passion geven bekende namen uit regionaal bekende toneelgezelschappen een gezicht aan de eigentijdse vertelling over het leven van Jezus. Een videoregistratie met meerdere camera’s, verzorgt door omroep ZSOM, is zowel in de zaal te zien als op het schoolplein. Hierdoor komt het spel nog meer tot zijn recht. Emoties komen tot leven en betrekken de bezoekers bij het verhaal. Nieke Hoitink van Omroep Gelderland geeft als verteller en verslaggever stem aan de verbindende verhaallijnen. Kinderen van basisschool Frans ten Bosch spelen ook een actieve rol.

Kippenvel
Natuurlijk heeft muziek, net als bij de landelijk bekende Passion, een heel belangrijke plaats in het geheel. Liederen uit de popmuziek worden vertolkt door Marianumleerlingen en onze docent Peter Krabbenborg. Zij doen dit samen met het popkoor Friends, onder leiding van dirigent Johan Klein Nibbelink. De liederen zijn uitgezocht door muziekdocent Peter Krabbenborg, Johan Klein Nibbelink en tekstschrijver Hans Hinkamp. Regisseurs Ben Donderwinkel en Sjaak Welboren zorgen voor een pakkend geheel. Bij de repetities viel veelvuldig het woord ‘kippenvel’.

Verbinden
Leerlingen van het Bariet, school voor voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een beperking, helpen mee met Passion Lichtenvoorde. Deze opzet sluit aan bij de doelstelling van de organiserende stichting (Passie voor Cultuur en Maatschappij): mensen met elkaar te verbinden. Meer dan honderd personen zijn betrokken bij de uitvoering van dit bijzondere evenement.

Kom kijken! 
Passion Lichtenvoorde geeft iedereen de gelegenheid om te komen kijken, om dit evenement mee te beleven en mee te gaan in een bijzonder én eigentijds verhaal, over liefde en leugen, vriendschap en verraad, over leven en dood. Dit jaar is er bewust ruimte gezocht om actuele thema’s in het spel een plaats te geven. Passion gaat, in één woord samengevat, over: passie!

Kom kijken naar ‘Passion Lichtenvoorde’ – dinsdag 27 maart 2018