Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerling Marianum Nederlands Kampioen karate – gefeliciteerd!

Een van onze leerlingen uit havo 4, Julian Peszynski, is op zaterdag 12 november jl. Nederlands Kampioen karate geworden in de categorie jongens 16/17 – 70 kg. Echt een geweldige prestatie. Het Nederlands Kampioenschap vond plaats in sporthal Staver in Sommelsdijk (Zeeland), georganiseerd door ITACHI Dojo.

Tijdens de wedstrijd speelde hij in een match-poule. Dit betekent dat degene die de meeste punten haalt tijdens de drie partijen, heeft gewonnen. Julian heeft in totaal drie gevechten gespeeld, waarvan hij er één gelijk speelde en de andere twee heeft gewonnen.

Dat Julian Nederlands Kampioen is geworden is niet helemaal vanzelf gegaan. Hij is acht jaar geleden begonnen met karate bij dojo Mu Chin in Groenlo en heeft veel getraind met de selectie en met zijn trainer/coach. Ook voor deze wedstrijd. De volgende stap voor Julian is meedoen aan een wedstrijd in het buitenland met de selectie.

Julians is erg enthousiast over de sport en zegt: ‘Mijn leven draait om karate. Ik ga er met veel plezier naartoe en heb altijd lol met mijn ‘karate’- vrienden’.

Op naar het volgende kampioenschap.

Marianum wenst hem veel plezier en succes!

Leerling Marianum Nederlands Kampioen karate – gefeliciteerd!