Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Loopbaanevent Marianum Groenlo – 18 november

Op vrijdag 18 november 2022 organiseert Marianum een loopbaanevent voor leerlingen uit havo en vwo vanaf leerjaar 3 tot en met de eindexamenklassen. Het event vindt plaats in onze school in Groenlo en is van 13.00 – 17.00 uur. Ouders van deze leerlingen zijn ook van harte welkom om langs te komen. Binnenkort ontvangen leerlingen en ouders verdere informatie!

Waarom dit event?
Het doel van het event is om leerlingen kennis te laten maken met landelijke en regionale bedrijven, het vervolgonderwijs en met ervaringen van oud-leerlingen. Ook willen we ze laten ontdekken wat een bedrijf of opleiding van ze verwacht en welke kwaliteiten en vaardigheden een leerling nodig heeft om in een bepaalde sector werkzaam te zijn.

Verschillende vervolgstappen
Natuurlijk hopen we met dit event de leerlingen te motiveren een vervolgstap te zetten in hun loopbaan. Voor iedere leerling heeft dat een andere betekenis. Een leerling uit havo 3 bijvoorbeeld moet dit jaar een profielkeuze maken en zal zich vooral richten op het ontdekken van de verschillende profielen met bijbehorende sectoren. Een leerling uit havo 5 maakt dit jaar een studiekeuze en kiest misschien voor een gesprek met een bedrijf óf houdt een loopbaangesprek met een loopbaancoach in spé.

Netwerken
Tijdens het loopbaanevent lopen leerlingen (en hun ouders) rond en mogen ze vragen stellen aan bedrijven. Vanuit school krijgen ze de opdracht mee om hun kwaliteiten, interesses en persoonlijkheid te matchen met de aanwezige bedrijven en opleidingen. De middag is ook bedoeld om bedrijven, oud-leerlingen en het vervolgonderwijs met elkaar in contact te laten komen. Wij hebben er zin in!

Loopbaanevent Marianum Groenlo – 18 november