Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’ – voor bedrijven

Op donderdag 17 oktober 2019 organiseert Marianum in Lichtenvoorde in samenwerking met Industriële Kring Groenlo en Lichtenvoorde (IKGL) een informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’. Bedrijven uit de gemeente Oost Gelre (zowel IKGL-leden als niet leden) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. U kunt zich hiervoor opgeven via deze link.

Inhoud programma
16.00 uur: Inloop
16.15 uur:  Welkomstwoord van Laurens Grashof, voorzitter van IKGL.
16.30 uur: Introductie ‘Techniek is overal’ door Raymond Nijenhuis (conrector vmbo bovenbouw Marianum) en uitleg onderwijsmakelaar door Wendel Mambi
16.45 uur: Inspirerende woorden van Peter van der Wel. Van der Wel is veel gevraagd spreker, die onder meer het belang schetst van het onderwijs algemeen en techniekonderwijs in het bijzonder.
17.45 uur: Rondleiding door de moderne en geavanceerde praktijklokalen van Marianum in Lichtenvoorde.
18.15 uur: Drankje en maaltijd

Project ‘Sterk Techniek’
De overheid heeft voor scholen 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Samen met Het Assink Lyceum, het Staring College en Zone.college heeft Marianum een deel van dit budget verworven voor een driejarig project getiteld ‘Sterk Techniek’. Hiermee kan het techniekonderwijs vanaf groep 7 tot aan het mbo een boost worden gegeven.

Hulp bedrijven
Omdat de techniek zo snel verandert en de scholen het niet alleen kunnen, moeten de praktijklessen bij bedrijven zelf worden ingevuld. Dat is een belangrijke omschakeling. Daarom sluiten de gemeente Oost Gelre en het bedrijfsleven – leden van de IKGL – aan bij het driejarige project.

Tekort aan technisch personeel
Het gebrek aan technisch personeel bij veel bedrijven neemt steeds ernstiger vormen aan en de komende jaren zal dit tekort alleen maar groeien. Uit de cijfers blijkt dat het aantal leerlingen dat naar een vmbo-opleiding gaat, in onze regio tot 2032 daalt met maar liefst 34%. Daar komt bij dat scholen de grootste moeite hebben om technische docenten te vinden.

 

 

Informatiebijeenkomst ‘Techniek is overal’ – voor bedrijven