Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Finale Carmel Award bij Marianum

Op vrijdag 12 april aanstaande strijden havo- en vwo-scholieren weer om de felbegeerde Carmel Award voor het beste profielwerkstuk. Leerlingen van Carmelscholen uit het hele land doen mee aan deze wedstrijd, waarbij aandacht is voor 21e-eeuwse vaardigheden zoals kritisch denken, samenwerken en informatievaardigheden.

Uit alle inzendingen selecteerden de beide nominatiecommissies (havo en vwo) de acht beste profielwerkstukken. Tijdens de finale, die plaatsvindt bij ons op school in Groenlo, strijden de makers ervan om de felbegeerde titel ‘Beste Carmelprofielwerkstuk 2019’.

De leerlingen presenteren hun profielwerkstukken tijdens de finaledag op twee verschillende manieren:

  1. Om 14.30 staan ze op de profielwerkstukkenmarkt en kan het publiek zelf met de leerlingen in gesprek.
  2. Om 15.30 uur staan ze letterlijk op het podium om een korte pitch te houden over de betekenis van hun meesterwerk.

Dit jaar is er weer een grote verscheidenheid aan originele onderzoeks- en ontwerpvragen. Van ‘Het Mpemba effect’ tot ‘The future of slums in Bangalore’.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de finaledag bij te wonen. Een uitgelezen kans om te zien wat er leeft in het onderwijs en waar talenten van morgen toe in staat zijn.

De genomineerde leerlingen zijn afkomstig van middelbare scholen uit Oldenzaal (Twents Carmel College), Enschede (Bonhoeffer College), Almelo (Canisius), Deventer (Etty Hillesum Lyceum) en Eindhoven (Augustinianum).

Stichting Carmelcollege beloont met deze prijzen bijzondere prestaties en talenten van leerlingen.

Meer informatie over de Carmel Award vind je hier.

Finale Carmel Award bij Marianum