Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Excursie Kunstalgemeen naar Den Haag

Jaarlijks gaan alle eindexamenkandidaten havo en vwo Kunstalgemeen op excursie, zo ook afgelopen donderdag 9 november. Ook deze keer was er een gevarieerd programma waarin beeldende kunst, dans en muziek centraal staan.

In de ochtend werd gestart in het GEM (Het museum voor actuele kunst), hier is het werk van Maaike Schoorel bekeken. Bijzonder aan het werk van deze kunstenares is dat naar verloop van tijd een herkenbaar beeld zichtbaar wordt, in een op het eerste gezicht, abstract schilderij.  Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het Fotomuseum, waar een groot retrospectief van Hans Eijkelboom werd getoond.20171109_132400

Ook kregen de leerlingen een rondleiding door het Haag Gemeentemuseum. Deze actieve rondleidingen zijn speciaal samengesteld voor de examenleerlingen, omdat de hoogtepunten uit de Moderne kunst tentoongesteld zijn. Door het goede verhaal van de gidsen sluit dit perfect aan bij de examencriteria van het kunstvak.

Na het Gemeentemuseum volgde een bezoek aan Korzo. Korzo is het podium voor jonge getalenteerde choreografen en musici. Hier zijn de dansrepetities bijgewoond van “Here we live and now”. De leerlingen kregen uitleg en mochten vragen stellen aan de bevlogen artiesten.

Al met al dus een zeer geslaagde dag in Den Haag.

Excursie Kunstalgemeen naar Den Haag