Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Derde plaats voor Marianum tijdens regionale finale floorbal

Vrijdag 23 maart jl. speelden drie jongens en twee meiden van Marianum in Oldenzaal mee in de regionale finale van Olympic Moves floorbal (categorie jongens klas 1-2). Floorbal is ook wel bekend onder de naam unihockey en is een soort ijshockey in de zaal; veel actie, snel spel en veel doelpunten. Na een aantal spannende wedstrijden van gelijkspel, verlies en overwinning, kreeg Marianum de derde plaats. En dat terwijl Marianum het enige gemengde team had dat meespeelde met alleen eerstejaars. Het merendeel van de andere teams bestond namelijk uit tweedejaars.

Hieronder lees je het verslag van de dag.

Verslag finale
De jongens en de meiden begonnen veelbelovend met een 5-1 voorsprong in de eerste wedstrijd. Helaas kwam de tegenstander sterk terug en eindigden ze de eerste wedstrijd tegen het Vathorst College uit Amersfoort met 5-5 gelijkspel. In de tweede wedstrijd werden alle zeilen bijgezet, totdat de jongens en meiden merkten dat de ervaren hockeyers van het Thomas à Kempis College uit Zwolle toch duidelijk iets te goed waren. Ze verloren met 13-5. De derde wedstrijd was opnieuw spannend. Ze speelden tegen het Twents Carmel College Lyceumstraat en het spel eindigde in een 7-7 gelijkspel. Direct daarna was de laatste wedstrijd van het programma: Marianum tegen het Stedelijk Lyceum Zutphen. Deze wedstrijd wisten onze jongens en meiden prachtig winnend af te sluiten met 8-7.

Renzo, Jim, Boudewijn, Julia en Fleur hebben onze school weer eens positief op de kaart gezet met hun geweldige inzet en sportieve houding!

IMG-20180323-WA0007

Derde plaats voor Marianum tijdens regionale finale floorbal