Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen vwo 5 en 6 brengen bezoek aan Technisch Medisch Centrum

Op maandag 8 november jl. hebben leerlingen uit vwo 5 en 6 met het profiel Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek een rondleiding gehad in het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum) op de Universiteit Twente, georganiseerd door studenten Technische Geneeskunde. 

Van operatiekamer tot ‘leren hechten’
In de rondleiding zagen zij onder andere een Intensive Care Unit en operatiekamer van binnen en maakten zij kennis met de moderne snufjes die daar gebruikt of onderzocht worden. Verder oefenden zij hun laparoscopie-, endoscopie- en echografie-skills in simulatie-ruimtes. Die ruimtes worden normaal gesproken gebruikt voor training van artsen en chirurgen in spé. Tot slot volgden de leerlingen een workshop “leren hechten”, waarin zij zelf twee hechtmethoden uitvoerden.

Tips en tops
Uit een tips en tops rondje op de dag zelf en lessen op school bleek dat leerlingen het erg naar hun zin hebben gehad. Ze gaven aan dat de begeleiding goed en boeiend uitlegde, vonden de ruimtes en simulaties interessant en vonden dat zij veel nieuwe dingen hebben opgestoken tijdens deze middag. De docenten die meegingen konden zich hier helemaal bij aansluiten. Een succesvolle en leerzame middag dus!

Leerlingen vwo 5 en 6 brengen bezoek aan Technisch Medisch Centrum