Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Eindexamenleerlingen van kunst algemeen op excursie naar Den Haag

Op donderdag 18 november jl. gingen alle eindexamenleerlingen uit Groenlo van kunst algemeen op excursie naar Den Haag om daar een bezoek te brengen aan het Kunstmuseum Den Haag, KM 21 en het centrum Korzo.

Kunstmuseum Den Haag
De excursie begon met een rondleiding door het Kunstmuseum Den Haag (voormalig Haags Gemeentemuseum). Dit museum heeft een interessante collectie die aansluit bij het examenprogramma van kunst algemeen. Daarnaast is het museum gevestigd in een prachtig gebouw dat ontworpen is door H.P. Berlage. Het wordt tegenwoordig beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur.

KM21
Daarna bezochten de leerlingen de tentoonstelling van Caroline Walker in het naastgelegen KM21 Den Haag. Dit is het museum voor hedendaagse kunst. Een leidmotief in de tentoonstelling van Walker is het venster: een klassiek thema in de schilderkunst dat ook als metafoor dient. Het schilderij als venster op de wereld of het venster als afspiegeling van de werkelijkheid. Walker geeft het raam vaak letterlijk weer en laat de toeschouwer er doorheen kijken. Daarmee maakt zij het kijken zelf, de gekadreerde blik, tot onderwerp. Ze laat ons stilstaan bij hoe wij naar anderen kijken én nodigt uit om beter naar onszelf kijken.

Korzo
De laatste stop van het programma was centrum Korzo. Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium voor jonge, getalenteerde dansers en choreografen en is daarbij ook één van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. We zullen daar meekijken in een repetitie en in gesprek gaan met dansers en de choreograaf.

Eindexamenleerlingen van kunst algemeen op excursie naar Den Haag