Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Informatie over zelftesten – hoe werkt dit?

Leerlingen en ook docenten kunnen sinds kort op vrijwillige basis twee keer in de week een zelftest uitvoeren. Dit draagt bij aan de veiligheid op school en voorkomt extra lesuitval. Daarnaast is een zelftest een extra maatregel naast handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. In dit bericht is alle informatie te vinden over de zelftesten.

Hoe doe je een zelftest?
Hieronder staat in een instructiefilm uitgelegd hoe je een zelftest uitvoert:

Wanneer doe je nu een zelftest?
De zelftest is preventief en op vrijwillige basis. Een leerling kan twee keer in de schoolweek een zelftest doen om een besmetting snel op te sporen en daarmee een grotere uitbraak te voorkomen. Leerlingen testen zichzelf NIET als ze al KLACHTEN hebben. Bij klachten moeten zij direct een testafspraak maken met de GGD.

Wat als de testuitslag van een zelftest positief is?
Dan blijft een leerling thuis in quarantaine en maakt zo snel mogelijk een afspraak met de GGD voor een coronatest. Deze test bij de GGD is belangrijk ter controle en voor het bron- en contactonderzoek.

Wat als de testuitslag van een zelftest negatief is?
Dan is er geen coronavirus gevonden en kan de leerling gewoon naar school. De uitslag van de test is 48 uur geldig. Ontstaan er toch (milde) klachten, neemt dan direct contact op met de GGD om een afspraak te maken voor een coronatest.

Informatie over zelftesten – hoe werkt dit?