Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen Marianum deden mee aan Kangoeroewedstrijd

Op donderdag 17 maart jl. vond de Wereld Wijde Wiskunde Kangoeroewedstrijd plaats bij ons op school in de aula in Groenlo. Een groep wiskundeleerlingen uit de bovenbouw deed hieraan mee.

Rekenen en puzzelen voor iedereen
De Kangoeroewedstrijd bestaat uit 30 verschillende vragen waar leerlingen punten mee kunnen verdienen. Leerlingen die het leuk vinden om te puzzelen en te rekenen kunnen op hun eigen niveau meedoen. Voor de leerlingen die wiskunde D volgen is het meer dan een wedstrijd alleen, want ze krijgen er ook een cijfer voor. En daarnaast zijn er verschillende prijzen te winnen. De beste uit de jaarlaag krijgt de hoofdprijs en voor alle andere deelnemers is er een klein aandenken.

Andere wedstrijden
Naast deze wiskundewedstrijd neemt Marianum ook deel aan twee andere wiskundewedstrijden: de Beverwedstrijd en de Olympiade.

Beverwedstrijd
De finale voor de Beverwedstrijd is zaterdag 26 maart 2022. Hier doen in totaal drie leerlingen uit 4 vwo aan mee. We duimen voor de deelnemers!

Olympiade
Aan de jaarlijkse wiskundewedstrijd Olympiade hebben drie leerlingen uit vwo 5 meegedaan afgelopen vrijdag 11 maart. Of zij doorgaan naar de finale horen wij binnenkort.

Meer informatie
Meer achtergrondinformatie over de verschillende wiskundewedstrijden vind je via onderstaande websites:

Leerlingen Marianum deden mee aan Kangoeroewedstrijd