Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Voor Marianum wederom een geslaagde Olympic Moves regiofinale!

Afgelopen woensdag 21 jl. maart werd er door de sectie Bewegingsonderwijs van Marianum een groot voetbaltoernooi georganiseerd: de regionale finales Olympic Moves jongensvoetbal van Oost-Nederland. Het was niet de eerste keer dat zij deze voorrondes organiseerden, want in de afgelopen tien jaar hebben zij òf het meidentoernooi òf het jongenstoernooi georganiseerd.

Dit jaar was het een enorm toernooi met maar liefst dertien teams van klas 1, dertien teams van klas 2/3 en acht bovenbouwteams. Het was de bedoeling dat alle teams in Groenlo zouden spelen, maar door de slechte weersverwachtingen speelden zij op verschillende plaatsen. De schoolteams (zo’n 120 spelers) uit zestien verschillende scholen uit Oost-Nederland konden terecht op de kunstgrasvelden van SV Grol en de categorieën klas 1 en klas 2/3 (totaal ongeveer 250 spelers)  op sportpark de Sonders in Beltrum.

Marianum was vertegenwoordigd met zes teams. Ondanks het soms prachtige voetbal en fabelachtige acties, werd helaas door geen enkel team de finale bereikt. Bij de schoolteams vond er nog een ware clash plaats toen Marianum Groenlo mocht spelen tegen Marianum Lichtenvoorde.

Onze jongens hebben met veel plezier gevoetbald, maar kwamen toch iets te kort tegen de scholen uit Almelo, Hengelo, Oldenzaal, Enschede, Losser, Delden, Winterswijk en Aalten.

De wedstrijden stonden onder leiding van veelal jeugdige scheidsrechters: twee eigen leerlingen, acht studenten van het Graafschap college Sport en Bewegen (sommige ook oud-leerling), clubscheidsrechters en KNVB-scheidsrechters. Bij deze willen we hen allemaal ontzettend bedanken voor hun inzet en medewerking!

Ook een groot compliment naar iedereen die ons geholpen heeft, zoals de kantinemedewerkers en clubs die hun accommodatie beschikbaar hebben gesteld: hulde! Zonder hen was dit enorme toernooi niet gelukt! Ruim 350 jongens hebben een prachtige voetbaldag gehad door de organisatie van Marianum!

Voor Marianum wederom een geslaagde Olympic Moves regiofinale!