Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

VMBO Marianum met drie teams door naar Landelijke Finale ‘Skills Talents’

Op vrijdag 25 januari jl. namen drie teams van Marianum deel aan de provinciale kampioenschappen van Skills Talents. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vierdejaars leerlingen van het vmbo. Marianum deed mee met drie profielen: Bouwen Wonen & Interieur, Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn.

Tijdens de voorrondes van Skills Talents afgelopen vrijdag bleken de drie teams van Marianum de sterkste van Gelderland te zijn en wonnen de eerste prijs. Op 21 maart 2019 in de RAI in Amsterdam is de finale waar de teams van alle provincies tegen elkaar strijden om de beste te worden in hun vakrichting!

Zorg en Welzijn
Mandy, Sam en Beau gingen als Zorg & Welzijn- talenten op ROC Aventus in Apeldoorn aan de slag met hun opdracht. Deze bestond uit het maken van een werkplanning en taakverdeling, het maken van een uitnodiging, een EHBO-opdracht, het maken en presenteren van een verse jus d’orange en een strijkopdracht. “Jullie hebben goed overlegd met elkaar, het slachtoffer werd zeer professioneel verbonden en gerustgesteld en ook de gestreken overhemden zagen er netjes uit. Heel goed gedaan!” aldus de jury.

Economie en Ondernemen
Karsten, Max en Mark streden voor het profiel Economie & Ondernemen met drie andere Gelderse scholen. Op het Aeres vmbo/mbo in Velp maakten zij een flyer, een PowerPoint presentatie, richten een winkel in, hielden een verkoopgesprek en maakten verschillende economische berekeningen. Dit alles moest binnen twee uur uitgevoerd worden. De leerlingen hadden de taken goed verdeeld, waren tien minuten van tevoren klaar en hadden er een goed gevoel over. Dit bleek terecht! Ook zij mogen namens Gelderland door naar de landelijke finale.

Bouwen Wonen en Interieur
Hidde, Rico, Quincy en Joel gingen naar het ROC Aventus in Apeldoorn om daar hun ‘skills’ te tonen. Ook zij begonnen met het maken van een werkplanning en taakverdeling. Vervolgens maakten ze een bekisting waarin beton gestort werd voor een tegel die op een houten frame gemaakt moest worden De moeilijkheid bij het maken van het frame was dat de verbindingen onzichtbaar moesten zijn. Volgens de jury viel het team van Marianum op door goed teamwork en waren ze sterk in het oplossen van de problemen die ze gedurende de opdracht tegen kwamen.

Marianum is trots en feliciteert de leerlingen met hun behaalde prijs! Op naar de finale.

IMG-20190125-WA0005 IMG-20190126-WA0004

VMBO Marianum met drie teams door naar Landelijke Finale ‘Skills Talents’