Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Succesvol verkiezingsdebat bij Marianum

In het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen, organiseerde Marianum op donderdag 15 maart een verkiezingsdebat. Alle partijen die in de gemeente Oost Gelre meededen, waren aanwezig:
VVD – Karel Bonsen
Nieuwe Liberalen – Susan Berends
OOG – Paul van der Bos
CDA – Damiaan Weidekamp
D66 – Jan-Willem van Ooijen en Jarno Hilge
PvdA – Annelies Donderwinkel

Ook was de burgemeester van Oost Gelre, Annette Bronsvoorst, aanwezig. Tijdens het debat kwamen duurzaamheid, veiligheid, verkeersveiligheid openbaar vervoer en leefbaarheid. Alle kandidaten kregen een minuut de tijd om hun onderwerp toe te lichten en daarna startte het debat. Ongeveer vijftig leerlingen uit 4 en 5 vwo waren aanwezig om hun vragen te stellen en te reageren op elkaar. Het was een levendig debat. Wat opviel, was dat de verschillende partijen bereid waren om naar elkaar te luisteren en samen tot compromissen wilde komen.

De partij van Susan Berends won. Zij was heel helder in haar uitleg, gebruikte kleine voorbeelden en sprak de leerlingen persoonlijk aan. Ze had ook echt oog voor de onderwerp. Leuk om te weten is dat Susan een oud-leerling is van Marianum en indertijd deelnam aan de debatclub.

Marianum koos voor die kandidaten die wat lager op de lijst stonden in plaats van de lijsttrekkers.

Succesvol verkiezingsdebat bij Marianum