Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Twee oud-leerlingen komen als jonge ondernemers ervaring delen

De basis- en de kaderleerlingen van sector Economie & Ondernemen kregen afgelopen periode een gastles van twee oud-leerlingen die nu succesvolle jonge ondernemers zijn.

Victor Krabbenborg, van Victor Techniek,  was leerling bij sector PIE. Tijdens de metaallessen op Marianum bedacht hij al kleine projectjes die hij cadeau gaf of kon verkopen aan familieleden.  Tijdens zijn schoolloopbaan op het MBO en HBO had hij bijbaantjes in de techniekbranche en bouwde hij zijn bedrijf uit. Nu is hij, onder de naam van BBQ Makers, gespecialiseerd in het maken van barbecueroosters op maat. Zijn ervaring om van metaal een product te maken bij zijn ouders in de schuur tot nu een eigen bedrijfsruimte met twee personeelsleden deden de leerlingen beseffen dat veel mogelijk is.

Jasper Eppingbroek kwam zijn ervaring met ons delen over het opstarten en groeien van zijn bedrijf Vario. Vario is een bedrijf in kunststof grasvelden. Jasper begon als 17-jarige scholier aan zijn ondernemersplan. Het plan was zo goed geschreven dat zijn ouders en docenten adviseerden het ook daadwerkelijk uit te voeren. De eerste opdrachten kwamen snel binnen. Door het zelf ervaren hoe een kunststof grasveld gelegd moest worden heeft hij veel kennis opgedaan over het product. Daarmee kan hij nu klanten optimaal adviseren. Zijn verhaal over marketing, klantenbinding en service na de verkoop boeiden de leerlingen.

IMG_4033 (Kopie)

Twee oud-leerlingen komen als jonge ondernemers ervaring delen