Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Olympic Moves voetbal en handbal

Regionale finale Olympic Moves meidenvoetbal

Op dinsdag 14 maart stond de regionale finale voor Olympic Moves meidenvoetbal op het programma. Het voetbaltoernooi werd gespeeld in Aalten en wij, als Marianum, waren maar liefst met vijf meidenteams aanwezig. Het was een prachtige zonnige dag, zo kwamen de meeste leerlingen van onze school op de fiets bij het sportcomplex van AD’69. Het voetbal bij de Olympic Moves is opgedeeld in drie categorieën, leerjaar 1, leerjaar 3 en schoolteam. Bij de categorie leerjaar 1 deden wij met twee teams mee, Marianum Lichtenvoorde en Marianum Groenlo. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen door Marianum Groenlo maar daarna bleken sommige tegenstanders van een iets beter niveau te zijn. Uiteindelijk werd Marianum Groenlo nog heel knap vijfde van de negen. De meiden van Lichtenvoorde leerjaar 1 hebben bijna elke wedstrijd gewonnen of gelijk gespeeld. Uiteindelijk bleek het Twents Carmel College net iets te sterk te zijn en hebben ze met 1 puntje meer de eerste plek gehaald. Het had weinig gescheeld of de meiden waren door naar de finales in Amsterdam. Een tweede plaats is wel een hele knappe prestatie!IMG-20170320-WA0006 nieuw

IMG-20170320-WA0005 nieuwBij de categorie leerjaar 3 verloren zowel Lichtenvoorde als Groenlo de eerste wedstrijd. Bij de tweede wedstrijd kwamen ze elkaar tegen, uiteindelijk bleek Lichtenvoorde met 2-0 te sterk voor Groenlo. Nadat Groenlo de eerste vier wedstrijden verloor herpakte ze zich en verloren de laatste vier wedstrijden niet meer. De meiden van Lichtenvoorde kregen te maken met wat afmeldingen voorafgaand aan het toernooi. Dit is uitstekend opgevangen door een aantal tweedejaars meiden die het ook heel goed hebben gedaan. Het scoren ging elke wedstrijd beter en makkelijker. In totaal speelde het team van Lichtenvoorde één keer vaker gelijk waardoor Lichtenvoorde vijfde is geworden en Groenlo zesde.IMG-20170320-WA0032 nieuw

IMG-20170320-WA0033 nieuw

Met veel enthousiasme en inzet begonnen de meiden van het schoolteam aan dit toernooi. Na vier wedstrijden waren ze nog ongeslagen, alleen het maken van doelpunten was een probleem. Dit heeft er dan ook toe geleid dat ze helaas niet in aanmerking kwamen voor de fel begeerde plek in de finale te Amsterdam.IMG-20170320-WA0031 nieuw

Al met al hebben we een schitterende dag gehad. Volgend schooljaar gaan we opnieuw proberen om de finales in Amsterdam te halen.

Regionale finale Olympic Moves handbal meiden

Op maandag 13 maart zijn wij met drie teams in Losser geweest voor het regionale handbal-toernooi. Onze leerlingen hebben hun best gedaan, maar het was niet goed genoeg om de finale te bereiken. Wij gaan het volgend schooljaar weer proberen. Hierbij bedanken we onze leerlingen voor hun inzet en geleverde bijdrage.