Tussenjaar? Kies hier je werkervaringsplek en/of bijbaan!

Bedrijven zijn op zoek naar jou!

Jij hebt er misschien voor gekozen om een tussenjaar te nemen na je eindexamen. Dat is mooi. En weet je al wat je dan gaat doen? Misschien is een werkervaringsplek wel iets voor jou? Zo voorkom je dat je gaat ‘niksen’ (wat ook wel even fijn kan zijn) of dat je misschien geen doel voor ogen hebt.

Marianum heeft in overleg met een aantal bedrijven uit de regio een overzicht gemaakt van een aantal werkervaringsplekken en bijbanen. Dat overzicht vind je hier.

De voordelen van een werkervaringsplek vind je hieronder nog even op een rijtje:

Tijd voor toekomstoriëntatie
Misschien heb je nog geen idee wat je volgend jaar wilt gaan studeren? Een tussenjaar kan je hierover meer inzicht geven en met een werkervaringsplek doe je inspiratie op.

Werkervaring
Veel vacatures vragen om werkervaring. Ook helpt het je tijdens je vervolgopleiding, omdat jij tenslotte al werkervaring hebt opgedaan door middel van de werkervaringsplek! Nu denk je misschien: ‘Deze werkervaringsplek is helemaal niet in de richting van mijn vervolgopleiding…’. Dat klopt misschien, maar je doet ervaring op in de vorm van discipline die je tijdens dat jaar leert en dat is heel waardevol.

Persoonlijke ontwikkeling en levenservaring
Het werken binnen een bedrijf is heel anders dan het hebben van een bijbaan. Door meer tijd door te brengen in een bedrijf, leer je op een andere manier naar dingen kijken en leer je jezelf ook beter kennen.

Meerwaarde voor je cv
Een werkervaring in je tussenjaar staat erg goed op je cv. Je toekomstige werkgever zal dit zien als een pluspunt.

‘Als je een tussenjaar neemt, doe dan iets nuttigs!’ benadrukken meer bedrijven.

‘De kwaliteit van zo’n jaar is belangrijk’, zegt een woordvoerder van ABN AMRO.

‘Wat heb je gedaan? Het moet bij ons meer zijn dan een jaar ertussenuit. We kijken naar de inhoud’. (NOS)

SUCCES! 

Tussenjaar? Kies hier je werkervaringsplek en/of bijbaan!