Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Sporttalent bij Marianum

Bij Marianum komen we regelmatig leerlingen tegen die op hoog niveau sporten. Zo heb je wellicht al eerder kunnen lezen op onze social media over Julian Peszynski (havo 4). Hij vecht op hoog niveau karate en werd in 2022 en 2023 Nederlands Kampioen in de categorie jongens 16/17 – 70 kilo. In dit bericht je lees je meer over zijn ervaringen en prestaties!

Kampioenschappen Antwerpen
Julian (16 jaar) deed op 17 juni jl. opnieuw mee aan de Kampioenschappen karate in de categorie jongens 16/17 – 80 kilo. Dit keer in de Arenahal in Antwerpen, zijn eerste toernooi in het buitenland. Het toernooi werd georganiseerd door de Belgische Karate Organisatie Shinkyokushin BKOS, de Europese Fullcontact Karate Organisatie en Niji Yama Dojo.

Tweede plek
Julian begon met een goede eerste tegenstander waar hij gemakkelijk van won. De tweede tegenstander werd een uitdaging, hij is namelijk een Europees Kampioen en vocht op het Nederlands kampioenschap tegen de volwassen. Julian zegt: ‘Van de eerste tegenstander won ik gemakkelijk. Maar de Europees kampioen was net wat verder dan ik. Daardoor haalde ik uiteindelijk een tweede plaats! Daar ben ik ook blij mee, want ik ben weer een ervaring rijker.;

Met dit toernooi kwalificeerde hij zichzelf voor het wereldkampioenschap dat in november dit jaar gehouden wordt in Arnhem Sportcentrum Valkenhuizen.