Schoolmeubelen Marianum Groenlo

Tijdens de revitalisatie van Marianum Groenlo is ervoor gekozen om de oude leerlingentafels te gaan hergebruiken. Deze werden opgeknapt. Er werden wel nieuwe stoelen gekocht. De oude 1100 leerlingenstoelen zijn te koop aangeboden op Marktplaats. Hierop kwamen meteen diverse reacties, maar één mogelijke koper sprong eruit. Dat was Rinke Kallenkoot uit Drachten. Hij wilde alle 1100 stoelen overnemen voor Stichting Senegal, zijn project in Afrika. Stichting Senegal ondersteunt de Afrikaanse gemeenschap door middel van het bouwen en inrichten van scholen voor de kinderen aldaar. Vanwege het goede doel heeft Rinke de stoelen voor een symbolisch bedrag van ons gekocht. Ook andere overgebleven meubels, zoals bureaus, schoolborden, archiefkasten en bureaustoelen hebben we voor een symbolisch bedrag aan Rinke kunnen overdragen. Zo is ons oude meubilair op de juiste plek terechtgekomen. In de toekomst zullen we vrijgekomen meubilair zeer zeker weer aan Stichting Senegal gaan aanbieden.

We weten inmiddels dat het meubilair op een goede plek is terechtgekomen. We kregen nl. de volgende reactie van Rinke Kallenkoot met enkele foto’s.

De doelstelling van onze stichting is het opstarten van nieuwe scholen en verbeteren van bestaande en verwaarloosde scholen in Afrika. Dit gebeurt door middel van direct contact met de lokale bevolking en wij maken hierbij geen onderscheid in afkomst, geloof, huidskleur of sekse.

Alle handelingen worden gedaan vanuit eigen initiatief en is begonnen met een school in Senegal. Hieruit is de naam Stichting Senegal ontstaan. Zo werken we samen met meerdere stichtingen en de verkregen goederen worden naar meerdere landen verscheept zo is het meubilair van het Marianum al naar verschillende landen over Afrika gestuurd. Waaronder Senegal, Gambia, Ghana en Ivoorkust.

Wij zijn erg blij met de donaties die wij hebben gekregen van het Marianum. Mede hierdoor hebben wij nog meer kansarme kinderen onderwijs kunnen aanbieden. Heel vaak zijn wij ons niet bewust van onze bevoorrechte positie die wij hier in Nederland hebben. We bedanken jullie nogmaals voor jullie super bijdrage om de situatie van de kinderen daar te verbeteren.

P.S. Ook oude muziekinstrumenten zoals o.a. piano, mengpaneel, drumstel etc hebben we geschonken aan een instelling voor Verstandelijk Gehandicapten Elver te Nieuw Wehl.foto 4IMG_7678

IMG_0660IMG_6557

 

Schoolmeubelen Marianum Groenlo