Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Finale Carmel Award voor profielwerkstukken

Op vrijdag 7 april vond de finale van de Carmel Award voor profielstukken plaats op Carmel College Salland in Raalte.

Eén van de acht genomineerde groepen uit 5-havo en 6-vwo was een groep met Wout Oonk, Kristel Gunnewick en Simon Klein Gebbinck uit havo-5.

De titel van hun profielwerkstuk is: De invloed van mest op gras. Hun onderzoeksvraag was: “Wat is de hoeveelheid van een mest dat de groei van gras het best bevordert?”

Het is door Marianum ingezonden omdat het een actueel onderwerp is en het mooi en groot in de praktijk is uitgevoerd. Daarnaast ligt het onderwerp dicht bij de leefwereld van deze leerlingen; alle drie hebben ze wel iets met de agrarische tak: dochter van een loonbedrijfeigenaar, zoon van een agrariër, werkzaam bij een boer als bijbaan.

Met de Carmel Award geeft Stichting Carmelcollege een podium aan allerlei talenten uit het examenjaar havo en vwo. De Carmel Award is in het leven geroepen om leerlingen en hun begeleiders te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de finale kregen Carmelleerlingen de kans om hun genomineerde profielwerkstuk voor een breder publiek te presenteren.

Onze leerlingen wonnen de award niet, maar ze gingen alle drie wel naar huis met een bon van 100 euro per persoon.

Gefeliciteerd!

Finale Carmel Award voor profielwerkstukken