Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Regionale finale Olympic Moves veldvoetbal jongens

Donderdag 23 maart  stond al in november gepland als dé dag van de regionale finales Oost- Nederland van jongensvoetbal. De organisatie lag in handen van onze sectie bewegingsonderwijs en er kwamen 8 schoolteams uit de regio, 8 teams klas 3 en 9 teams klas 1 naar de zonovergoten sportvelden van SV Grol. Het complex was omgetoverd tot een echte Olympic Moves area met overal rode vlaggen, banners en beachvlaggen met het Olympic Moves logo erop.

Natuurlijk waren onze eigen jongens van de locaties Groenlo en Lichtenvoorde zeer gemotiveerd om de scholen uit Almelo, Enschede, Losser, Oldenzaal, Winterswijk en Aalten van katoen te geven. De wedstrijden stonden onder leiding van zeer ervaren KNVB-scheidsrechters, waaronder een eigen leerling uit 5-havo en studenten van Sport en Bewegen uit Doetinchem.

We hebben heel veel leuke wedstrijden met mooie doelpunten gezien. Het was een zeer geslaagd toernooi. De resultaten van onze Marianumleerlingen vielen helaas een beetje tegen. Alleen het schoolteam Marianum Groenlo wist zich te plaatsen voor de finale, maar die strijd werd op penalty’s verloren van Schaersvoorde uit Aalten. Schoolteam Marianum Lichtenvoorde bestond uit vierdejaarsleerlingen. Zij hebben het prima gedaan, omdat ze het op moesten nemen tegen 5e en 6e-jaars leerlingen. Desalniettemin wisten zij, na twee keer een 1-0 nederlaag, de laatste poulewedstrijd met 2-0 te winnen. Uiteindelijk zijn ze 6e geworden.

Bij de derdejaars jongens wist Marianum Lichtenvoorde ongeslagen door de poulefase te komen. Helaas was het doelsaldo net niet toereikend om de kruisfinales te halen. Hierdoor streden zij om de 5e en 6e plek. Ze verloren de wedstrijd, waardoor ze op de zesde plaats eindigden. De jongens van klas 3 Groenlo ondervonden veel tegenstand. Alleen de laatste wedstrijd werd gewonnen. Uiteindelijk eindigden ze net na Lichtenvoorde.  Het Twents Carmel College Oldenzaal, locatie Potskampstraat wist de eerste plaats te behalen na een zinderende finale en plaatste zich hiermee voor de finaledag in Amsterdam.

De jongste jongens streden om een plek in Amsterdam met maar liefst 9 teams. Helaas was de eerste plaats voor het Montessori College Twente uit Hengelo. Onze jongens uit Groenlo wisten knap vijfde te worden. De jongens uit Lichtenvoorde ondervonden veel concurrentie in hun poule en eindigden op de 8e plaats.