Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Projectdagen week 14 onderbouw

Projectdagen onderbouw Lichtenvoorde

In week 14 vonden er enkele projectdagen plaats.

Lisa van Druten uit 1B1 schreef het volgende over de workshop “Cartoon tekenen”.

Bij dit project vertelde een man dingen over zichzelf en daarna nog wat over zijn werk. Hij liet daarna tekeningen van zichzelf zien.

Daarna mochten we hem na tekenen en van tekeningen van fruit een hoofd maken en een lichaam en van een figuur hetzelfde.

Ook Sven Baks uit 1H1 schreef een verhaal over de projectdagen.

Tijdens de projectweek waren we op de eerste dag om negen uur op school. We gingen met zijn drieën een toeristische route maken in de omgeving van Lichtenvoorde. De route moest ongeveer vijftien km lang zijn. De route mochten we helemaal zelf bedenken. Wij hebben gekozen voor een route door Lichtenvoorde en Vragender. Toen de route helemaal klaar was mocht je die gaan fietsen. Tijdens het fietsen moest je opletten op de bezienswaardigheden en als je dan iets bijzonders tegen kwam maakte je een foto, want die foto had je later weer nodig. Toen we klaar waren met fietsen gingen we er een soort boekje van maken met de kaart en de foto’s er in. Ook moet er in het boekje een soort beschrijving in van een aantal bijzondere dingen zoals de Schans. Sommige stukjes moest je in een andere taal doen. Ik vond het erg leuk om te doen.

Een van de workshops die ik heb gedaan, is Capoeira. Capoeira is een vechtsport vermomd als een dans. Vroeger in de 17e eeuw werd Capoeira door de slaven gebruikt als vechtsport, maar dit moesten de slaven natuurlijk wel verbergen, want als de bewakers er achter kwamen dat de slaven in opstand wilde komen gingen ze de slaven vermoorden. Daarom is het een vechtsport geworden vermomd in een dans. De bewakers zagen de slaven dan dansen en dat vonden ze prima, want dan dachten zij dat de slaven ook tevreden waren, maar ondertussen wilden de slaven ontsnappen. Er zijn ook uiteindelijk heel veel slaven ontsnapt door Capoeira. Tijdens de workshop gingen wij de basisdingen van Capoeira leren zoals aanvallen en verdedigen. Bij Capoeira is het niet de bedoeling om elkaar zo hard mogelijk te raken. Ik vond het zelf heel erg interessant en ook leuk om zelf te doen. Hij heeft ook nog een aantal coole trucjes laten zien. Een voorbeeld hiervan is een radslag zonder handen, dit was erg gaaf.

Projectdagen onderbouw Groenlo

In Groenlo vonden er ook projectdagen plaats.

We willen u graag wijzen op een uitzending van Gld Vandaag op 8 april van Omroep Gelderland. De gebiedsconciërge bezoekt onze leerlingen die schilderingen maken voor de fietstunnel.

https://www.omroepgelderland.nl/tv/programma/211935511/GLD-Vandaag/aflevering/696133514

Vanaf 10.00 min. zijn onze leerlingen te zien.

 

Projectdagen week 14 onderbouw