Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Passion Lichtenvoorde 2017

U/je bent van harte welkom op ons schoolplein aan de Dr. Ariënsstraat 1 te Lichtenvoorde

Via de media heeft u/heb je vast al het een en ander van Passion Lichtenvoorde 2017 vernomen. Dit multimediale evenement is naar het bekende televisieprogramma The Passion. In de Lichtenvoordse versie spelen leerlingen van Marianum mee als apostel of spelen en/of zingen in de Marianum-schoolband. Ook op de achtergrond leveren leerlingen een bijdrage om praktijkervaring op te doen.

Passion Lichtenvoorde is een eigentijdse, muzikale paasvertelling die in aanloop naar Pasen over de laatste dagen van Christus gaat. Het passiespel is een afwisseling van zang tussen koor NOIR en de Marianum-schoolband én acteurs. De cast bestaat uit zes bekende hoofdrolspelers uit Oost Gelre en zijn er bijrollen weggelegd voor leerlingen van Marianum. Voor verteller is Nieke Hoitink van Omroep Gelderland gevraagd en zij heeft enthousiast ‘ja’ gezegd.  Aad Witteveen speelt Jezus en Johan Kersjes speelt de apostel Petrus, die na de dood van Jezus zijn opvolger wordt en als eerste paus wordt gezien. Wie Judas, Maria en Pilatus spelen, blijft nog geheim.

Deze tweede editie wordt een multimediale paasbeleving en bovenal indrukwekkender. Met de inzet van zes camera’s van ZSOM is de uitvoering van Passion Lichtenvoorde in de aula van Marianum op een groot videoscherm (bioscoopgrootte) op het schoolplein te bewonderen.

Om 19.30 uur start Passion Lichtenvoorde op het marktplein in Lichtenvoorde. Vandaar uit wordt in een stille tocht met fakkels een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het kruis wordt opgericht. Dit is een bijzonder ingetogen moment.

Inmiddels zijn de kaarten voor de uitvoering in de aula uitverkocht.

Buiten op het schoolplein is de uitvoering gratis te volgen via de videowall. U/je mag deze uitvoering niet missen. Kom dus kijken!

Passion Lichtenvoorde komt tot stand met medewerking van Marianum en de Lichtenvoordse kerken. Eind vorig jaar is een nieuwe stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij opgericht die Passion Lichtenvoorde als een indrukwekkend cultureel evenement blijvend wil neerzetten.

_MG_2992

_MG_3067

_MG_3062

Passion Lichtenvoorde 2017