Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Paarse vrijdag bij Marianum op 9 december

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag. Een speciale dag waarop leerlingen en medewerkers van Marianum, door het dragen van de kleur paars, op school hun solidariteit tonen met LHBTIQ+ (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers).  

Thee-uurtje voor leerlingen in De Huiskamer
Tijdens Paarse Vrijdag is er ook in De Huiskamer in Groenlo een GSA thee-uurtje tussen 14.30 – 15.30 uur waar alle leerlingen welkom zijn om een kopje thee of koffie te drinken, vragen te stellen of gewoon gezellig samen te zijn. 

Drie jaar GSA Netwerk!
Tijdens Paarse Vrijdag drie jaar geleden is het GSA Netwerk van Marianum officieel geopend. We hesen toen de regenboogvlag. Deze staat symbool voor het feit dat Marianum een school is waar iedereen zichzelf mag zijn.

Wat is GSA?
GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance en is een groep leerlingen die uitdragen dat iedereen op onze school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Volg het GSA Netwerk van Marianum via hun eigen Instagramaccount.

Paarse vrijdag bij Marianum op 9 december