Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Goede-Doelen-week bij Marianum

Van maandag 19 december tot en met 23 december aanstaande is het een speciale week bij Marianum. Een week waarin leerlingen allerlei activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor twee goede doelen die door henzelf zijn gekozen, namelijk: Het Vergeten Kind en The Ocean Cleanup.

Goede-Doelen-concert (21 en 22 december) – kaartverkoop start 15 december
Onderdeel van deze week is het Goede-Doelen-concert met muziek van onze eigen leerlingen. Het concert vindt plaatst op woensdag 21 december en donderdag 22 december van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Kapel in Groenlo. Familie, vrienden en kennissen die willen komen kijken, kunnen vanaf donderdag 15 december kaartjes kopen in de pauzes op school in Groenlo. Ze kosten € 5,00 per stuk. Wees er snel bij, want op = op.

Kerstmarkt – 21 december
Op woensdag 21 december organiseren leerlingen uit de onderbouw in Lichtenvoorde (dr. Ariënsstraat 3) en in Groenlo een kerstmarkt. Ouders, familie, buren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! De kerstmarkt is van 17.00 tot 19.30 uur. Tot dan!

Diverse activiteiten voor de goede doelen – 22 december
Op donderdag 22 december zamelen vmbo-leerlingen uit leerjaar 3 en 4 geld in door een ‘heitje voor een karweitje’ te doen. Denk aan gras maaien, konijnenhok schoonmaken. Leerlingen mogen ook zelf iets knutselen, bakken of koken en dit verkopen. In de middag worden er kerstpakketten gemaakt voor de Voedselbank, die in de week tussen kerst en oud en nieuw meegegeven worden aan alle mensen die gebruik maken van de Voedselbank Oost-Achterhoek.

In Groenlo zamelen leerlingen deze dag geld in door allerlei leuke activiteiten te organiseren zoals een volleybaltoernooi in Den Elshof (kom kijken vanaf 10.30 uur), een slaapactie voor de examenklassen (bij tien sponsors mag je blijven slapen in de gymzaal van Marianum), tegen betaling mooie kerstpullen maken in het Aterlier, en…….. nog veel meer. Welke activiteiten dit worden, is volgende week terug te lezen en te zien op onze socials.

Kerstviering – 23 december
Op vrijdag 23 december, de laatste dag voor de kerstvakantie, vieren leerlingen tussen 09.00 uur en 11.30 uur samen kerst. De school zorgt voor iets lekkers en wat te drinken en leerlingen overleggen met hun begeleiders wat ze mogen doen die ochtend. Denk aan ontbijten, film kijken, spelletjes spelen, pubquiz, bingo met prijzen, het schrijven van kaarten aan eenzame ouderen, etc. Leerlingen uit de bovenbouw in Lichtenvoorde toveren hun school om in een bioscoop waar vanaf 09.45 uur twaalf verschillende films draaien met genres als actie, comedy, fantasie en natuurlijk kerst. De meeste films komen net uit de bioscoop waardoor de kans groot is dat onze leerlingen de films nog niet eerder hebben gezien. 

Bekendmaking opbrengst goede-doelen- acties
Als we op vrijdag 23 december alle bedragen binnen hebben gekregen en bij elkaar hebben opgeteld, maken we aan het einde van de ochtend het eindbedrag bekend dat naar de twee goede doelen gaat.

Al met al een mooie week waarin we met elkaar iets doen voor anderen!

Houd ook onze social media kanalen (Facebook Marianum en Instagram Marianum) in de gaten, want daar zie je volgende week verschillende activiteiten terug!


Goede-Doelen-week bij Marianum