Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Opening kunstexpositie op 4 april in Groenlo van eindexamenleerlingen Marianum

Het vak beeldende vorming wordt goed vertegenwoordigd op Marianum. Op donderdag 4 april om 16.00 uur wordt de kunstexpositie van eindexamenleerlingen met het vak Beeldende Vorming uit havo 5 en vwo 6 van Scholengemeenschap Marianum in Groenlo officieel geopend door Kapser Put, locatiedirecteur in Groenlo.

De eindexamenleerlingen van Marianum in Groenlo hebben dit jaar weer een fantastische tentoonstelling weten neer te zetten. Havo/vwo leerlingen werkten gedurende het hele jaar aan een thema om de diepte in te kunnen. De thema’s waren onder andere Safe space, (R)EVOLUTIE, Unplugged en de Misantroop en de illusionist. En deze thema’s zijn door iedere leerling weer op geheel eigen wijze aangevlogen.

Van onderzoek tot creatie
In de Kunst (geschiedenis) begint het onderzoek en dan volgt er een intensief proces van denken, schetsen en experimenteren. Uiteindelijk komen er 3 beeldende werken tot stand, waarvan 2 platte creaties en 1 ruimtelijk werk. Originaliteit en authenticiteit staat hierbij hoog in het vaandel.

De leerlingen hebben grote mate van vrijheid waardoor er verrassend en eigenzinnig werk ontstaat zowel inhoudelijk als in vorm en materiaal.

Type werk
Aan de wand hangt realistisch teken- en schilderwerk, fotografie, grote abstracte werken en allerlei vormen van collages. Ook vervreemdende fotocollages van gezichten en ogen en portretten met fijn borduurwerk, fel geglazuurde keramiek, kunstig gevouwen bloemen op een schommel, een stoel van was met moedervlekjes en een navel, een animatie met een illusie van een draaiend hoofd.

Tijdens de kunstexpositie is er opvallend veel autobiografisch werk te zien. Leerlingen reflecteren op zichzelf en op de wereld om hen heen.

Ook komen kijken?
Bezoekers kunnen de expositie vanaf 5 april tot en met 21 juni bekijken op werkdagen van 08.30 uur tot 16.00 uur aan de Deken Hooijmansingel 1 in Groenlo.

Wij kijken jou aan – Anouk Wellink
Vergeten vreugde – Sanne Wallerbosch
Opening kunstexpositie op 4 april in Groenlo van eindexamenleerlingen Marianum